KRVAVO I U HARKOVU: Ukrajinski desničari i fašisti koriste „kalašnjikove“ i šok-bombe, najmanje dvoje poginulih

KRVAVO I U HARKOVU: Ukrajinski desničari i fašisti koriste „kalašnjikove“ i šok-bombe, najmanje dvoje poginulih

15 marta 2014

UKRAINE/U Harkovu – velikom ruskom gradu na teritoriji Ukrajine – došlo je do prave bitke građana sa „aktivistima” iz ekstremističke zapadnoukrajinske organizacije Desni sektor.

„Sektorovci” su pucali iz automatskog oružja na okupljene „antimajdanovce”, bacali šok-bombe i molotovljeve koktele, a zasad se zna da su dva učesnika okršaja ubijena, a najmanje tri – ranjena.

Trenutno je 40-50 „sektorovaca” opkoljeno u harkovskom štabu svoje organizacije. Policija i protivteroristička jedinica potpuno su opkolile zgradu i ne dozvoljavaju „ruskom antimajdanu” da joj se približi, a gradonačelnik Genadij Kernes, čije hapšenje traži Kijev „zbog separatizma”, pregovara sa njima i pokušava da ih ubedi da napuste grad.

Zasad su iz zgrade izvedena samo dva čoveka čiji identitet nije objavljen.

Gotovo svi „sektorovci” su u Harkov došli iz Kijeva ili sa zapada Ukrajine.

Gradonačelnik Harkova potvrdio je da je dvoje ljudi ubijeno u pucnjavi u Harkovu i najmanje još dvoje je ranjeno, a policija je blokirala područje sukoba i sprema je da „zauzme“ zgradu, gde se, kako se veruje, nalazi oko 40 ekstremista.

Predstavnik lokalnog pokreta protiv Majdanskih protesta naveo je da je do sukoba došlo u Rimarskaja ulici u centru Harkova i da su se građani suprotstavljali ekstremistima iz, verovatno, radikalne organizacije Desni sektor, čiji su pripadnici učestvovali i u sukobima sa policijom na Trgu Majdan u Kijevu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    POČETAK KRVAVOG GRAĐANSKOG RATA....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *