СВЕ НАПЕТИЈЕ у Подгорици; Полиција брутална према грађанима (ВИДЕО)

SVE NAPETIJE u Podgorici; Policija brutalna prema građanima (VIDEO)

17 oktobra 2015

00001-pg_620x0 436Policija i pristalice Demokratskog fronta (DF) sukobili su se večeras kod Pošte, na kraju ulice Slobode u Podgorici.

Pristalice DF prehodno su krenuli u protestnu šetnju od sjedišta Nove srpske demokratije u Hercegovačkoj ulici do, kako su najavili, zgrade crnogorskog parlamenta.

Policija je blokirala prilaze kod Pošte i tu je došlo do sukoba. Bačen je i suzavac, a polomljena su stakla na izlozima u nekim lokalima. Stigla su i kola Hitne pomoći.

Protesti se nastavljaju, odlučilo je večeras Predsedništvo Demokratskog fronta (DF).

Jedan od lidera DF Andrija Mandić je kazao da želi da razočara šefa režima da, suprotno Ustavu i Zakonu o javnom okupljanju, na brutalan način zabrani proteste.

„To se neće desiti i protesti se nastavljaju“, kazao je Mandić TV Vijesti i najavio da će se večeras u 20 sati okupiti ispred parlamenta i poći u šetnju, gde će saopštiti političke poruke i dalje planove.

Mandić je kazao da se protesti nastavljaju sa čvrstom verom da će se doći do ciljeva koje je DF postavio.

„I sa potpunom željom i ubeđenjem da su naši protivnici jutros pokazali slabost i pravo lice diktatora“, kazao je Mandić.

On je kazao da je jutrošnja akcija policije dovela Crnu Goru „na ivicu građanskog rata“. „Mi ipak verujemo u političko rešenje i da ćemo političkom akcijom ispuniti ciljeve“.

Mandić se zahvalio opoziciji što je osudila akciju policije kojom je prekinut protest DF-a.

„Žao mi je što od početka nisu funkcionisali na taj način, opet ćemo im otvoriti vrata za saradnju. Očekujemo da će tu biti ljudi iz opozicije, a večeras će sa nama šetati svi nezavisni poslanici koji su nas i do sada podržavali“, kazao je Mandić.

SEDNICA KOLEGIJUMA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE

Predsednik parlamenta Crne Gore Ranko Krivokapić sazvao je za sutra sednicu Kolegijuma predsednika Skupštine u proširenom sastavu, na koju je pozvao i predsednike parlamentarnih partija.

Pored šefova poslaničkih klubova koji su članovi Kolegijuma, Krivokapić je na sednicu pozvao Darka Pajovića, Nebojšu Medojevića, Andriju Mandića, Miodraga Lekića, Milana Kneževića, Srđana Milića i Andriju Popovića.

Sednica Kolegijuma će početi u 12 sati.

BRUTALNO PONAŠANjE POLICIJE

Pokret za neutralnost osudio je, kako navode, brutalno ponašanje policije i saopštio da su večeras uhapšeni izvršni direktor Marko Milačić i član Upravnog odbora Vladislav Dajković.

„Milačić i Dajković su, revoltirani silom i nepravdom koju režim Mila Đukanovića praktikuje više od 20 godina, a koje su u jutrošnjim događajima dostigle kulminaciju, sa grupom građana koja je ideološki raznovrsna, ali ujedinjena u cilju smene nedemokratskog režima, ispoljili mirni i nenasilni otpor“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je hapšenje Milačića i Dajkovića „još jedan od hiljadu dokaza da u Crnoj Gori Ustav ne postoji“.

KOMENTARI3 komentara

  1. otac Satarije says:

    samo metalne vodovodne cevi da je svaki uzeo,ovako goloruki ja ne znam kolko je pametno

  2. marko says:

    DDR diktator Erih Honeker isto tako svoj narod drzo pd motkom bez ikakvog prava da "A"kaze.Ko je trazijo bolji zivot bijo je ubjen.Primjer,Caucevski itd.Izazvali vjerske ratove a sad ratujemo sami sa sobom.TO JE TAJ SMAK SVIJETA STO NAM STOJI PRED VRATIMA.

  3. Dani says:

    Da li je neko video strasljivog zeca od dva metra.Ja jesam ,25 godina upravlja CG-om.Ni u toalet ne ide sam ,zato je i poslao onoliku kukavnu policiju da bije narod,jer on NEMA mu*a da izadje i da se suoci sa vlastitim narodom,kojeg evo vec 25 godina jase,terorise,laze,pljacka,izdaje i prodaje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *