КРВАВО НА УЛИЦАМА РУСИЈЕ, РУШЕ ПУТИНА: Масовна хапшења на протесту, опет приведени лидери опозиције!

KRVAVO NA ULICAMA RUSIJE, RUŠE PUTINA: Masovna hapšenja na protestu, opet privedeni lideri opozicije!

3 avgusta 2019

Demonstranti su i ove subote izašli na ulice iz protesta zbog zabrane istaknutijim opozicionarima da se kandiduju za lokalne izbore u prestonici Rusije.

Među uhapšenima u Moskvi je i LJubov Sobol, jedan od najglasnijih kritičara vlasti i organizatora protesta, piše „Rojters“.Samo na jednom trgu je privedeno oko 40 učesnika protesta, navode ruski mediji. Na ulicama u Moskvi se nalazi ogroman broj pripadnika policije obučene u opremu za razbijanje nereda.

Među privedenima je i poznati ruski politikolog Arkadij Dubnov, ali nije poznat razlog njegovog pritvaranja. Na društvenim mrežama je objavljena njegova slika iz marice, piše „Novaja Gazeta“

Protest je organizovan i u Sankt peterburgu gde se okupilo oko 2.000 ljudi, prenosi sajt „Meduza“.

Demonstranti nose transparente i uzvikuju „Dole Putin!“, navodi sajt.

Svedoci kažu da policija hapsi i rasteruje demonstrante iz centra Moskve, a prema nekim izveštajima, došlo je i do sukoba.

(Blic)

KOMENTARI10 komentara

 1. P.P.NJ says:

  A kako se,u demokradskim državama zapada policajci odnose prema onima koji ne poštuju naredbe nadležnih vlasti - da im možda leti ,kad je vruće ne dele sladoled a zimi ,kad je hladno toplu čokoladu.

 2. petrovgrad says:

  Nece zapad ostaviti Ruse na miru, peta kolonea mora da odradi zadatak, kao kod nas otporasi. Sreća je što Putin ima Sibir, pa može da ih smesti na sigurnom.

 3. Goran says:

  Nije on najglasniji , on je najplaćeniji, i Putine spašavaj zemlju od fukare. Neka te menja neka uboga baba, neki siroti paor, ubogi radnik sa crnim rukama. Znate li koliko košta berberin da te održava ćelavog svakog dana.

 4. Slobodanka says:

  Tek koliko duboku državu SAD mora da žulja da postave nekog svog ali pouzdanog lutka u Kremlju.

 5. Jugoistok says:

  Sta je krvavo?Dvije hiljade ljudi, na dva mesta ,da smeni predsednika?Kako da ne.

 6. Budi Bog s nama says:

  To dokazuje da Rusija nije centralistička diktatura Putina već je demokratska zemlja. Činjenično da ni jednoj zemlji ne odgovaraju lično njeni političari, možda bi im više odgovarao naš mali Alek? Putin je ekstra posvećen spoljnoj politici i to mu izuzetno uspeva, on i dalje drži ekonomiju pomoću izvoza gasa, kao što je i počeo sa gaspromnjet. Da u Rusiji ima nezadovoljstva i siromašnih i infalcije to sigurno, ali to je slaba tačka i u Americi i u svim ostalim zemljama. Nazdravlje! Živela Rusija, živeo Putin!

 7. Dejan says:

  Dok je dobre policije biće i dobroh batina za neposlušne. Svaka država ima pacove kao i ova naša pacovska opozicija,tako i ova u Rusiji pokušava da destabilizuje državu.

  • teoretičar says:

   Ova ti je biser.

 8. teoretičar says:

  Ja se sećam kada su neki Rusi iz dalekih krajeva Rusije poručili-"Moskovljani, nemo da pravite sranja, jer ćemo se sjurimo u Moskvu i ima da vas nema. Moskva nije Rusija, slepci!" Zaista nemam komentar čak da ih bilo i 2 miliona. To je još uvek samo 1% mada bi bilo malo tesno u Sibiru. A za ovih par hiljada, 200 hiljada...e oni ima se smeste komforno u Sibiru sve dok se potpuno ne asimiluju u Ruse.

 9. Beli Orao says:

  Tjeraj taj ološ za Sibir nek sa lancima prave velike i široke puteve!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *