КРВНИК: Блер ствара тајну групу за владање светом!

KRVNIK: Bler stvara tajnu grupu za vladanje svetom!

14 aprila 2015

tony-blair_1805556cToni Bler je juče optužen za „megalomaniju“ nakon što se u jednom intervjuu zakleo da će uspostaviti svoj „klub lidera“ bivših državnika i ukinuti demokratiju.

Bivši premijer je rekao da želi da oformi „kadar“ bivših lidera za savetovanje vlasti, naglašavajući njihov talenat i iskustvo.

„Zašto neko od njih ne bi pomogao predsedniku ili premijeru neke države?“, dodao je on.

Bler je u američkom magazinu Newsweek takođe pohvalio autoritativni vojni režim u Egiptu, koji je optužen za kršenje ljudskih prava, rekavši: „Da, demokratija je važna, ali demokratija sama po sebi nije dovoljna. Potrebna je efektivna vlada koja donosi efektivne odluke“.

Članak u Newsweek-u je opisao Blerove ideje za vođstvo kao „bliske dobroćudnoj diktaturi“.

Kada je upitan koji su mu budući planovi, Bler je otmeno rekao: „Napravio sam promene u Velikoj Britaniji. Vreme je da počnem da delujem na globalnom nivou i posvetim se onim stvarima kojim nisam mogao dok sam bio premijer“.

Bler je rekao da se nada da će ostati aktivan u politici i poslu i kada bude imao 90 godina. On je rekao da bi mu bilo jako dosadno ako bi morao da se povuče.

Bler, koji ima 61 godinu, sada radi kao mirovni izaslanik na Bliskom istoku, dok u međuvremenu vrši međunarodno savetovanje koje mu donosi na milione funti godišnje.

Diskutujući o grupi bivših lidera za koje se nada da će sarađivati s njim, Bler je naveo da bi samo oni koji su bili na vrhu država mogli da dođu u obzir.

„Kada razgovaram sa novim liderom i opisujem šta osećam i kakve izazove vidim na svom putu, treba da osetim potpunu i trenutnu empatiju, mora da klikne… znam kakav je to osećaj jer sam imao prilike da donosim odluke“, rekao je on.

Endrju Bridžen iz Konzervativne partije Velike Britanije je prethodnu noć rekao da Blerove reči ukazuju na to da je on „potpuno skrenuo s uma“. Bridžen je dodao: „Dejvid Kameron je nedavno objavio da se neće kandidovati za još jedan mandat pošto svi premijeri pomalo polude nakon deset godina“.

„Postalo je prilično jasno da je Blerova decenija na mestu premijera uzela maha i da sada pokazuje jasne znake megalomanije“, rekao je Bridžen.

Webtribune.rs

KOMENTARI10 komentara

 1. Apis says:

  DA LI SU VUČIĆU OBEĆALI MESTO U GRUPI KOJA ĆE VLADATI SVETOM. MISLIM BEZ NJEGA TO STVARNO NIJE REALNO.

 2. Za Srbiju says:

  Ovome je zadnje vreme da dobije metak u čelo. Dozlogrdio i Bogu i narodu. P.S. @Apis. Hvala što si me nasmejao.

 3. demos kratius says:

  zar nije bio niko pametan da mu da protivodgovor da je od dana takve objeve odgovoran da sve ide njemu na dusu sto god se novo djavolski izrodi u svijetu,kad vec najavljuje diktaturu i vlast iz sjenke.Najgore je sto svijet nije ni svjestan kolika je uloga bila njegova i dzordz busa za sve ovo sto imamo danas u svijetu koji je na rubu 3 svijetskog rata

 4. Apis says:

  demos kratius! Pričati zapadnim razbojnicima o duši i savesti to je uzaludan posao. Sila i nasilje se zaustavlja samo jačom silom. Jača sila je ako se svom snagom udružimo sa braćom Rusima koji nikada u istoriji nisu pucali na Srbina.

 5. Apis says:

  Za Srbiju! Smešan je Vučić kako ga pogledaš samo nije smešno to što radi. Lep dan želim!

 6. pravdaa says:

  Ovo je Vučićev savjetnik koji skupi vladu i održi im lekcciju šta da rade izgleda da su glasači SNSA luđi od ovog fašiste.

 7. z-i says:

  A sta ste mislili da ludak doneo kolace da Srpski narod casti iz dobre volje,onda nas sotonski sluga sa nato bombardovo a sad doso da dokosuri,Kad nemoze silom daj milom,

 8. VIDAN says:

  Čime se pametan stidi, b.....a se ponosi.

 9. VIDAN says:

  Došlo vreme da pametni ćute, budale da govore, a fukare da se bogate.Stop ovom krvniku.

 10. Paštrović says:

  Koliko se Srba i ostalih stanovnika Srbije srami što je ovaj došao u Srbiju? Isto bi trebalo da pitam Milogorce: koliko se njih srami što dočekaše "saksofonistu" po sred Budve?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *