КРВНИК КОЈИ НАС ЈЕ БОМБАРДОВАО УВРЕДИО СРБИЈУ: „Не треба истраживати злочине ОВК, тако се спутава Косово“

KRVNIK KOJI NAS JE BOMBARDOVAO UVREDIO SRBIJU: „Ne treba istraživati zločine OVK, tako se sputava Kosovo“

3 avgusta 2020

Vrhovni komandant oružanih snaga NATO za vreme napada na SRJ, general Vesli Klark, kaže da nikada nisu prestali pokušaji postavljanja prepreka napretku Kosova.

– Predlog optužnice protiv predsednika Hašima Tačija nastavak je aktivnosti na ometanju napretka Kosova – ocenio je Klark za RTK i ocenio da „pritisci i pokušaji“ potcenjivanja Kosova nikada nisu prestali.Što se tiče optužnica Specijalnog suda, Klark je istakao da nema pojma da li su tačne ili ne, međutim, naglašava da se vidi da je to nastavak aktivnosti koji je prilično vidljiv čak i 20 godina kasnije.

Klark, koji je vodio NATO operaciju u bombardovanju 1999. godine, a koji je tokom posete Kosovu nazvao Tačija herojem, prisetio se prvog sastanka sa bivšim vođom OVK.

– Tači je bio vođa OVK, koga sam prvi put upoznao u Rambujeu, u toku pregovora, u februaru 1999. godine. Tu sam se susreo i sa drugim liderima OVK – naveo je Klark.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

KOMENTARI21 komentara

 1. Archelay says:

  Ovaj predator setio se nekih stvari koji su se desavali dok je komadao zrtvu.Mislio je da ce te stvari nestanu tokom vremena.Ali evoga sad kako cvili jer vetric se pretvorio u buru.Miran san mu je nestao.Pojavila se sila jaca od njega.Valjda je cuo kako je prosao jedan od njegovih jasrebova-potcinjenih kad je naredio bombardovanje kinaske ambasade.dospeo je do spasonosnii stapica poput Tacija i njegovih razbojnika.Steta sto nece doziveti da cuje labudovu pesmu svojih razbojnika.

 2. Lucika says:

  ološu, odgovaraćeš zajedno sa svim tim ovk zlikovcima

 3. sasulja says:

  Neka mi neko objasni,zasto je srpska vlada uopste pristala da vodi razgovore sa kosovskim zlocincima (uck)? Posebno sa ovima,za koje se zna da su pocinili ratne zlocine.A Srbi,naivni kao i uvek,traze prijatelja tamo gde ga nema,na zapadu.Zapad,kazu bogat,nikakvo cudo,imali kolonije skoro do juce,pljackali Svet od kako je postao.Pa i danas dan cine isto,samo malo na moderniji nacin.Sve dok ameri budu stampali dolar i eu evrice,bez pokrica,bice tako.A verovati atlantistima,moze samo onaj,koji se pravi lud ili je stvarno lud.

 4. Kulak says:

  Ubi krvnika!

 5. uddu says:

  Stići će i tebe nešto !već je krenulo !

 6. Ivke says:

  I ti ces u zatvor kad tad

 7. šiško says:

  Pa da. Mi i hoćemo da sputamo "Kosovo". Nema ništa od tvog projekta. Gotov si ti i šiptari ti. I znaš šta, klarče?! Pritisci na ratne zločince nikad neće prestati jer ratni zločini ne zastarevaju. A ako se setiš toliko gnusni kao oni šiptarski sa sve vadjenjem organa, ubijanjem svega srpskog na šta su naišli, pljačkanjem i paljenjem srpske privatne i crkvene imovine... onda ćeš shvatiti da ćemo ih ganjati i pritiskati do neba. Tako ti je to, klarče-boj.

 8. persida says:

  Ovaj je gori i od Tacija i od Haradinaja jer ih upravo on stiti. Oduzeti mu svu imovinu koju je dograbio na Kosovu, zabraniti da ikada sleti na tlo Srbije.

 9. električar says:

  Djubre bio, djubre i ostao ... A trebalo je odavno da ga nema ...

 10. Milutin says:

  Istraživanjem OVK zločinaca pratila bi se krvava sluz koja bi vodila prako Veslija Klarka do vrhuške Zla. Samo bombardovanje Srbije bi tada bilo pravo milosrđe u odnosu sve ono što su kosovski pijuni činili Srbina za račun tih koji se kriju iza NATO plašta.

 11. Istina says:

  Ko sto su kinezi umlatili motkama onog cia agenta, tako bi Srbi trebali umlatiti ovog zlikovca I ratnog zlocinca.

  • danko says:

   i porodicu. da znaju da imaju silu ali da ce za to licno da odgovaraju, biblijska pravda - oko za oko - stari zavet,

   • Sloba says:

    tako je

 12. milos says:

  zalosno je sto za njim nije raspisana poternica.

 13. Karaula says:

  Žali bože, ko kroji gaće ovom svetu. Žali bože...

 14. Leda says:

  Kako se zlikovci međusobno štite i brane. Isti oni, koji su prolivali nevinu srpsku krv i oteli srpsku teritoriju, pa je zlikovac Tači odlikovao ratnog zločinca Vesli Klarka tzv. "jubilarnom predsedničkom medaljom".

 15. Rista says:

  Trudim se da ne komentarišem kojekakve gluposti, ljudski šljam kao što su NATOvce, Tači i slični. Odvratni su brate mili. Ali ima jedna stvar koja me "proganja" još od momenta kada sam prvi put ugledao sliku ovog članka. Kažu nije lepo udarati na fizičke sličnosti dve osobe i ostalo, ali onda se moraju izbaciti fotošopovi većine ličnosti kojima gledimo slike. Dakle, preskočio sam članak i ne čitajući naslov, a videvši sliku u malom izdanju. Jednostavno sam mislio da je to Dr Kon a njega ne vredi ni čitati ni komentarisati. Kasnije sam tek pročitao slova, ali kad god pogledam sliku na naslovnoj strani, vidim Dr Kona. Članak uopšte nisam čitao jer znam šta piše a kako piše nije ni važno. Ne kažem i ne poredim rad i ličnosti ova dva čoveka, nego njihov lik. Kada otvorite članak da čitate i vidite veću sliku, shvatate da to nije ni Klark, nego neka šminka. A ni Kon nije Kon, nego neka šminka. Samo šminkerska radionica je ista ali oni nisu. Ili bar ne bi trebalo da su isti mada rade isti posao u Srbiji a druga sličnost je da to rade profesionalno jer to im struka. I jedan i drugi su, na žalost Srba, uspešni.

 16. Lazar says:

  Iskreno se nadam da je i ovo djubre na Trampovom spisku. WWG1WGA

 17. Milan says:

  Crkni zlikovče u najgorim mukama, krvniče prokleti-

 18. Danilo says:

  Dok svi Srbi ne budu u pašaluk nema mira.

 19. Za Srbiju says:

  Skandalozni zapad. Demoni brane svoje sluge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *