КРВНИК ОПЕТ НА ДЕЛУ: Ево како Сорошеве организације ратују у Сирији!

KRVNIK OPET NA DELU: Evo kako Soroševe organizacije ratuju u Siriji!

3 oktobra 2015

34294soros-largeSoroševi „Beli šlemovi“, jedna od najvećih nevladinih organizacija koja deluje na teritoriji Sirije, zauzeta je „kuvanjem laži“, umesto da štiti ljudska prava sirijskog naroda.

Kontroverzna kvazi-humanitarna organizacija „Beli šlemovi“ igra prljavo u Siriji: NVO je uhvaćena kako izmišlja „dokaze“ o „katastrofalnoj“ umešanosti Rusije u Siriji.

Organizacija je objavila na svom tviter nalogu fotografiju devojčice koja krvari, tvrdeći da je jadno dete zajedno sa jednim brojem civila povređeno tokom jučerašnjeg ruskog vazdušnog napada.

„Rusija je danas gađala Homs, 33 civila je ubijeno, uključujući tri deteta i jednog volontera“ stoji u tvitu organizacije.

Međutim, lažna tvrdnja je odmah razotkrivena: korisnici Tvitera pronašli su da je fotografija ranjenog deteta zapravo nastala pet dana ranije, 25. septembra 2015. godine.

Pročitajte još:

SVE O SOROŠU: Vladar sveta ili običan prevarant?

Soroš organizovao seobu naroda?

„Beli šlemovi“ su u svojoj žurbi da upiru prst u Moskvu, uspeli da tvituju o ruskim vazdušni udarima nekoliko sati pre nego što je ruski parlament zapravo ovlastio upotrebu vazduhoplovstva u Siriji.

U nedavnom intervjuu za Sputnjik, istraživački novinar i mirovni aktivista Vanesa Bilej je istakla da „Bele šlemove“ (koji su se ranije zvali Sirijska civilna odbrana) nisu stvorili Sirijci i da ova organizacija sigurno ne radi u interesu Sirije. Finansirana od strane Velike Britanije, SAD i sirijske opozicione stranke, kontroverzna organizacija radi uglavnom sa pobunjeničkom grupom Al-Nusra Jabat, zloglasne organizacije Al Kaide.

„’Beli šlemovi‘ demonizuju Asadovu vladu i podstiču direktne strane intervencije“, rekla je Vanesa Bilej za Sputnjik.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je istaklo da su brojni lažni izveštaji o pogibiji civila, usled ruskih vazdušnih napada u Siriji u sredu, deo informacionog rata koji se sada vodi protiv Moskve, preneo je ruski dnevni list Komersant.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Goran says:

    To ma strasno podsjeca na plave sljemove :-(

  2. lovac na turbane says:

    GLEDAO SAM DNEVNIK NA ALJAZEERI; UPRAVO KAKO OVDE PIŠE- TIPIČNA KAMPANJA LAŽI PREMA RUSKOJ INTERVENCIJI. MEĐUTIM,TA KAMPANJA NEĆE DATI NIKAKVOG REZULTATA, TO SU BAČENE PARE.

  3. MZ says:

    Taj belosvetski parazit se mnogo meša po svim malim zemljama po čitavom svetu. Gde god se on pojavi tamo ostaje samo haos i beda.Sav njegov plaćenički scenario se svodi na isto. Radi u ime tobož demokratije i u svakoj banana državi ima jadne i bedne petokolonaške plaćenike,koji za takav prljav novac prodaju budućnost kako sadašnjih tako i budućih pokolenja.Ta vrsta specijalnog rata je umnogome opasnija od ofanzivnog delovanja svih vojski i policija na planeti.Takav specijalni medijski rat je otpočeo još u vremenu raspada SSSR-a, naše Jugoslavije i ostalih uređenih zemalja Bliskog istoka,Azije i Afrike.U svemu tome je najgore što smo dozvolili da nam vrbuju decu te od njih prave demokratske janičare, a ovde nam uvlače njihove robovlasničke firme i prodaju njihovo fino zapakovano smeće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *