КРВОПРОЛИЋЕ НЕ ПРЕСТАЈЕ! Непријатељ и даље врши агресију! Војска пружа жесток отпор!

KRVOPROLIĆE NE PRESTAJE! Neprijatelj i dalje vrši agresiju! Vojska pruža žestok otpor!

31 jula 2020

Ove nedelje došlo je do značajnog porasta broja turskih trupa i njihovih militanata u oblasti Al Hasaka, koji nastavljaju da napadaju i Sirijsku arapsku armiju (SAA) i Sirijske demokratske snage (SDF) u oblasti Abu Rasin

Prema izveštaju sa terena SAA, turska vojska i njihovi saveznički militanti premestili su više snaga na front Abu Rasin usred novih napada na položaje sirijske vojske i trupa SDF-a u Al-Hasaki.Izveštaj kaže da je granatiranje turske vojske ciljano na određena područja u Al Hasaki, pogodivši neka gusto naseljena područja poput Al Kamišli i Tal Tamr.

Uprkos sporazumu o prekidu vatre koji je sklopljen u oktobru 2019. godine, turska vojska čini se nemoćnom u progonu prisustva SDF-a iz severnih i zapadnih regiona Al Hasake.

Stalne tvrdnje turskog režima da su „teroristi“ na severu Sirije ustvari kurdske Jedinice za zaštitu naroda, Ankara doživljava kao potomstvo zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK).

Turska je koristila argument „borbenih terorista“ za pokretanje invazije na severni Irak, koju je vlada Bagdada od tada osudila, koja je zahtevala da Ankara povuče svoje snage iz njihove zemlje.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Sad ce Rusi da im pomognu, samo sto nisu…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *