КРВОПРОЛИЋЕ У ХУРГАДИ: Убијене две Немице; Међу повређенима нема Срба

KRVOPROLIĆE U HURGADI: Ubijene dve Nemice; Među povređenima nema Srba

14 jula 2017

U današnjem napadu nožem na plaži u Hurgadi ubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti.

Bezbednosni i bolnički izvori ranije su saopštili da su dve žrtve napada iz Ukrajine.

Šef za bezbednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je dodao da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters.

Kako navodi Rojters, napadač je preplivao sa javne plaže do plaže hotela „Zahabija“, gde je usmrtio dvoje i ranivši dvoje, napao još dvoje na obližnjoj plaži odmarališta „Sani dejz el Palasio“, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Kako je AP prethodno preneo, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci posle napada, a na jednoj od fotografija na Tviteru, čija autentičnost nije potvrđena, vidi se kako je napadač, koji je uhapšen, stavljen u improvizovani kavez na kolicima.

Agencija je prenela reči neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika da je napadač nameravao da napadne isključivo strance.

Napadač je, prema njegovim rečima, mladić u dvadesetim godinama koji je na arapskom tokom napada vikao – „Sklonite se, ne želim Egipćane!“.

Kako je rekao, muškarac je imao crnu majicu i farmerke i nosio je nož.

 

MEĐU POVREĐENIMA, IPAK, NEMA SRBA

Ambasada Srbije u Kairu za Tanjug je dva puta potvrdila da nema Srba među žrtvama napada u Hurgadi, u Egiptu, i pre, ali i posle vesti američke agencije AP da je od šest stranih turista izbodenih nožem – troje državljana Srbije.

Otpravnik poslova Ambasade u Kairu Jugoslav Vukadinović je odmah posle vesti o napadu rekao za Tanjug da nemaju obaveštenje o tome da su među izbodenima državljani Srbije.

AP je, nakon toga, pozivajući se na neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika, javio da je među šestoro izbodenih troje Srba, dvoje iz Ukrajine i jedna osoba iz Poljske.

Taj zvaničnik je, navodi AP, rekao da je napadač nožem povredio turiste u predelu lica, vrata i nogu.

On je želeo da ostane anoniman jer, kako je rekao, nije ovlašćen da daje izjave medijima.

Tanjug je ponovo telefonom kontaktirao otpravnika poslova Vukadinovića i on je ponovio da Ambasada nema informacija da među izbodenima ima državljana Srbije.

Desetak minuta kasnije, nakon informacije o tome da je među izbodenim turistima troje srpskih državljana, AP je emitovao kao hitnu vest u kojoj precizira da su dve Ukrajinke preminule neposredo nakon napada, te da je ranjeno četvoro drugih stranih turista, ali – ne navodi njihovu nacionalnost.

AFP je u međuvremenu javio da se ne zna koje su nacionalnosti izbode ranije danas na plaži u egipatskom letovalištu Hurgada.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije takođe je saopštilo je da nema povređenih srpskih državljana u napadu koji se danas dogodio u egipatskom letovalištu Hurgada.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Hrvomor says:

    samo budale idu kod musla u turizam. Ima Krim, Grčka,Soči...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *