KTITOR: Predsednik Tomislav Nikolić gradi crkvu u Bajčetini

KTITOR: Predsednik Tomislav Nikolić gradi crkvu u Bajčetini

2 novembra 2013

Tomislav-NikolicU Bajčetini kod Kragujevca, rodnom mestu predsednika Srbije, osveštan je temelj crkve, koja će biti izgrađena na imanju i sredstvima Tomislava Nikolića.

„Sa dugo očekivanom radošću ističemo da je gospodin Nikolić, od kako je Srbija postala (samostalna) Republika, prvi predsednik koji je smogao snage da pristupi gradnji crkve i to u jednom, više nego teškom vremenu“, kaže vladika šumadijski Jovan.

Temelj hrama Svetog velikomučenika Dimitrija u Bajčetini osveštan je 15. oktobra, a hram će, ističe vladika šumadijski, biti izgrađen prema projektu novosadskog arhitekte Nikole Relje.

U skladu sa crkvenim propisima i dogovorom sa Upravnim odborom eparhije Žičke, zemljište i novopodignuti hram će, po osveštenju, biti preneti u vlasništvo Srpske pravoslavne crkve – Eparhije Žičke.

„Na ovaj način predsednik Nikolić se uvrstio u red onih vladara Srbije koje će pokolenja pamtiti, zajedno sa onima koji su svom narodu ostavljali crkve i zadužbine, nasuprot onim vladarima Srbije, koji će ostati upamćeni po razaranju Crkve, i rušenju i zatvaranju crkava i zadužbina“, naveo je vladika Jovan.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *