Кубански специјалци у Сирији (ВИДЕО)

Kubanski specijalci u Siriji (VIDEO)

15 oktobra 2015

cuba-p11Kubanski vojnici će imati zadatak da obučavaju zvaničnu sirijsku vojsku i ratuju protiv Asadovih protivnika

Sa Instituta za Kubu na Univerzitetu u Majamiju tvrde da je Kuba poslala specijalni vojni odred u Siriju kako bi pomogli tamošnjem režimu predsednika Bašara al-Asada.

Oslanjajući se na podatke Instituta, američka televizija Foks Njuz javlja da će kubanski vojnici u Siriji imati zadatak da obučavaju pripadnike sirijske vojske i da će učestvovati i u ratnim borbama protiv Asadovih neprijatelja koristeći ruske tenkove i artiljeriju.

Isti izvor je kazao da je na čelu kubanske vojske koja je otišla u Siriju general Leopoldo Cintre Frias, ali nema preciznih podataka o datumu njihovog ulaska u Siriju.

Neimenovani američki zvaničnik je za Foks Njuz potvrdio da se u Siriji nalaze kubanski vojnici, koji su, prema njegovim rečima, prošli dodatnu obuku u Rusiji, a zatim ruskim avionima prebačeni u Siriju.

Direktor Instituta za Kubu na Univerzitetu u Majamiju Džejmi Sučlicki je kazao da je oficir iz Damaska potvrdio da je ruski avion dovezao kubanske vojnike na aerodrom u Damsku. Dodao je da je isti oficir dodao da su mu se kubanski vojnici predstavili kao eksperti za ruske tenkove i artiljeriju i da su u Siriju došli kako bi pomogli Asadu.

“Ta informacija me nije iznenadila jer je poznato da Rusija i Kuba decenijama vojno sarađuju i Rusija je veliki donator kubanskoj vojsci”, kazao je Sučlicki.

KOMENTARI5 komentara

 1. Barakuda says:

  Kuba libra .....!!!!!

 2. mija says:

  U, bre, ovo se razvilo u internacionalne brigade. Kao u španskom gradjanskom ratu, samo što su ovde za razliku od španije čista posla. :)

 3. vLADA says:

  Sta imate protiv Kube,hahaha.bili u Angoli,sad u Siriji,Latinoamerikanaca u Sad,nije lose nije lose...

 4. marko says:

  da vlada ali amerika okuplja s saudijskom arabijom zemlje i oni ce slati svoje specijalce,znaci sukob velikih razmjera sto se nece znati preko medija tk o je sve dole u Siriji

 5. genocid u jugoslaviji says:

  kuba veliki saveznik rusije komuniste brale

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *