KUČI: Nijedan srpski zvaničnik neće moći da poseti Kosovo

KUČI: Nijedan srpski zvaničnik neće moći da poseti Kosovo

4 oktobra 2013

hajredin-kuciZamenik premijera Kosova Hajredin Kuči kaže da premijer Ivica Dačić, niti bilo koji drugi zvaničnik, neće moći da poseti Kosovo tokom predizborne kampanje.

„Imali smo zahtev Dačića da poseti Kosovo i poseta je odbijena sa obrazloženjem da se tokom izborne kampanje ne dozvoli uticaj na unutrašnji proces. Njegovi zahtevi tokom izborne kampanje će biti odbijeni. Drugi zahtevi će se jedan po jedan razmotriti, shodno karakteru posete. Posete koje imaju politički ili partijski karakter se neće dozvoljavati“, kaže Kuči.

Prema dosadašnjoj praksi zvaničnici Srbije su, uključujući i predsednika i premijera, na Kosovo mogli da dođu jedino u posete verskog karaktera.

Vlada Kosova je ranije odbila zahtev predsednika Srbije Tomislava Nikolića da poseti Kosovo.

Premijer Kosova Hašim Tači je juče, tokom posete Gnjilanu, izjavio da je odluka o zabrani ulaska na Kosovo za premijera Dačića „autonomna odluka kosovskih vlasti“.

„Mi imamo naše ustavne i zakonske odgovornosti. To je bila pojedinačna odgovorna odluka i mi smo zainteresovani za uspeh izbornog procesa. To je bila autonomna odluka“, rekao je Tači.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *