Kuda ide neispravno meso evropskih krava?

Kuda ide neispravno meso evropskih krava?

15 jula 2014

Kuda-ide-mrtvo-meso-evropskih-kravaSAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM VRAĆANJA IZVOZNOG MESA IZ RUSIJE ZBOG SUMNJE NA ISPRAVNOST

JAVNI ZAHTEV PREDSEDNIKU VLADE!

Zatvaranje bescarinskog tržišta Rusije za meso koje je su naši nesavesni izvoznici izvezli u Rusiju kao meso proizvedeno u Srbiji, a radilo se zapravo o prepakovanom mesu iz Evropske unije kojem je istekao rok trajanja, tek će u narednom periodu pokazati svu tragičnost neorganizovane države. To meso se vraća u Srbiju i već se nalazi na srpskom tržištu, posebno u Vojvodini. O tome najbolje svedoče saveti dobronamernih mesara koji svojim starim kupcima u mesarama savetuju da za izvesno vreme ne kupuju meso (,,možete uzeti dimljeno meso ili rebra, to je od ranije, al̓ za izvesno vreme nemojte kupovati mesoˮ). Ima li boljeg priznanja o tome gde je završilo meso sa isteklim rokom trajanja, koje će opet biti rasprodato na domaćem tržištu, kao što je ranije i paradajz iz Turske vraćen iz Nemačke zbog zatrovanosti otrovima (etrelom) završio u povratku na domaćem tržištu?

Može li neko u ovakvoj Srbiji da snosi odgovornost zbog trovanja sopstvenog stanovništva gore nego da je stoka? Ima li nekog u ovoj Srbiji ko će smeniti ministra poljoprivrede, načelnicu veterinarske inspekcije i njene pomoćnike za koje štampa tvrdi da su umešani u trgovinu mesa crknutih krava? Zbog genocida koji se sprovodi u Srbiji zbog njihove nestručnosti, nesposobnosti, propusta ili korupcije? Da li ima nekog u ovoj državi ko može da natera Javnog tužioca da radi svoj posao za koji je zadužen i plaćen!?

Ako smo zbog svojevremenog prepakivanja šećera za Evropsku uniju, a uveženog iz Južne Amerike, oprostili najvećem kriminalcu na ovim prostorima ekonomsku štetu merenu stotinama miliona nemačkih maraka, da li danas možemo oprostiti trovačima koji čitav narod zatiru mesom crknute stoke i klaničnim otpadom koji je u Evropi zabranjen čak i za pse i mačke, a kod nas od tog otpada ovi monstrumi prave viršle i paštete? Njihova imena su poznata svima kao i količina uvoznog otpada.

Da je onda taj prepakivač šećera bio kažnjen, ne bi nas danas trovao uvozom genetički modifikovanih semena (GMO) poljoprivrednih kultura čime ugrožava i sam opstanak stanovništva i Srbije kao države, koje nudi kao pomoć ugroženima.

Zato u ime svih ugroženih građana javno zahtevam od predsednika Vlade Srbije da zaustavi ovo trovanje naroda i da u tom cilju hitno:

– razreši ministarku poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zbog objektivne odgovornosti funkcije koju obavlja,

– da razreši Javnog tužioca Srbije svoje dužnosti zbog nekompetentnosti, nesposobnosti ili korupcije što bi trebalo da se ispita u istražnom postupku. Niko ne može biti izuzet od odgovornosti, jer cenu plaćamo zdravljem i životima,

– da se iz veterinarske inspekcije uklone svi čelni ljudi, od načelnice do njenih pomoćnika i da se afera o umešanosti radnika ministarstva poljoprivrede u prodaju mesa crknutih krava do kraja ispita i procesuira pred sudom, a javnost obavesti,

– da izvoznik neispravnog mesa na rusko tržište bude priveden, ispitan i izveden pred sud,

– da se obezbedi da ceo kontigent mesa vraćen iz Rusije kome je istekao rok trajanja pod pratnjom policije bude odnet u pogon za preradu klaničnog otpada ,,Proteinkaˮ u Sombor,

– da se hitno utvrdi gde se deo tog kontigenta počeo prodavati stanovništvu Srbije i povuče iz prodaje,

– da se utvrdi ko je to dozvolio, ko su sve posrednici, učesnici i prodavci i da svi zajedno budu izvedeni pred sud zbog zločina protiv zdravlja i ugrožavanja života većeg broja stanovnika Srbije,

– da se javnost obavesti o učesnicima i prodavcima mesa vraćenog iz Rusije, a sve umešane klanične industrije, samostalne zanatske i trgovačke radnje (SZR i STR) i marketi trajno zatvore.

Ovo trovanje naroda (u dužem periodu) je po svojoj drskosti i bahatosti postalo već i degutantno. Zato, ili će Vlada postupiti po iznetom zahtevu kako joj nalaže Ustav Republike Srbije i važeći zakoni, ili ću Vladu Srbije smatrati saučesnikom u genocidu koji se sprovodi nad stanovništvom i zbog toga pozvati stanovništvo Srbije na građansku neposlušnost i opštenarodni bunt sve do obaranja Vlade.

Dužan sam na kraju i da Vladu obavestim da ukoliko se meni ili članovima moje porodice desi bilo šta nasilno, da sam moje saradnike zadužio da predsednika Vlade lično za to smatraju odgovornim i o tome obaveste javnost.

Dostavljeno:

– Kabinetu predsednika Vlade, – Javnosti, – Arhivi

Direktor

Nikola Aleksić, s.r.

(Bašta Balkana)

KOMENTARIJedan komentar

  1. buchkalo says:

    Svaka cast O ovome muckanju se govori vec dve decenije ali niko javno nije istupio. Treba stati na kraj tome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *