KUDA IDE SRBIJA? – Skupština Srbije priznala gej brakove!

KUDA IDE SRBIJA? – Skupština Srbije priznala gej brakove!

12 septembra 2014

1429604-08Poslanici Skupštine Srbije priznali su prava istopolnih zajednica! To su dokazali usvojivši još u ponedeljak Zakon o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Švajcarskog federalnog saveta, a koji se odnosi na bavljenje plaćenim poslom članova porodica diplomata.

Naime, u tom sporazumu, između ostalog, navodi se da se pod terminom “članovi porodice” podrazumeva i “stalni partner sa kojim postoji veza slična braku prema zvaničnoj evidenciji u jednoj od ugovornih strana”. A upravo u Švajcarskoj se pod tim misli i na partnera istog pola.

Naime, na referendumu koji je održan 5. juna 2005. godine, Švajcarska je sa 58 odsto podrške građana donela zakon o istopolnim registrovanim partnerstvima, koji štiti jednaka prava partnera, kao i brak, sa izuzetkom po pitanju prava na usvajanje dece, veštačke oplodnje i preuzimanje prezimena.

Švajcarci priznaju i istopolna partnerstva sklopljena van Švajcarske, u zemljama gde je to dozvoljeno. Registrovano partnerstvo, kako se navodi na Vikipediji, jedan je od nekoliko sinonimna za zakonsku formu priznavanja istopolnih zajednica sličnih braku. Termin registrovano partnerstvo ulazi u pravo kako bi se istopolnim parovima omogućile zakonske povlastice, prava i obaveze koje su garantovane brakom. Potiče iz skandinavskih zemalja i najčešće se koristi u Evropi. U SAD se u istom značenju koristi termin građanska zajednica. Osim ovih termina, koriste se i građansko partnerstvo (UK i Irska), životno partnerstvo (Nemačka)…

I, ko sada može da kaže da naši parlamentarci nisu liberalnih shvatanja!? Međutim, moguće da je po sredi i nešto drugo, recimo, nezainteresovanost za predloge zakona o kojima treba da raspravljaju. U svakom slučaju, sreća je što imamo poslanike koji mahom i ne otvore materijal koji dobiju, a kamoli da ga pročitaju, jer ko zna šta bi bilo da su to uradili kad je reč o ovom konkretnom predlogu, čiji je naziv Zakon o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Srbije i Švajcarskog federalnog saveta o bavljenju plaćenim poslom članova porodice članova diplomatskih misija, konzularnih predstavništava i stalnih misija pri međunarodnim organizacijama.

Glasala 162 poslanika

Za ovaj Zakon je glasalo 162 poslanika, protiv nije bio niko, uzdržanih nije bilo, a nije glasalo samo pet poslanika i to Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić iz JS, zatim dvoje socijalista Ivana Dinić i Srđan Dragojević, kao i naprednjak Krstimir Pantić. Kad je reč o JS Dragana Markovića Palme, četvoro poslanika te stranke glasalo je za ovaj zakon. Palma tada nije bio u parlamentu. „Verujem da su svi prisutni poslanici SPS-a glasali za taj sporazum. Moguće je da je u pitanju greška ili da je sistem prerano prekinuo glasanje, pa da zbog toga nije uvažen, odnosno registovan glas svih poslanika“, objašnjava Ivana Dinić.

(Alo)

KOMENTARI8 komentara

 1. mecko says:

  Nedaj ti Boze da je to istina, mada me ne bi cudilo da tako i bude. Iz dana u dan sve gore i gore vesti. Sta je sledece, uvesti pravo prve bracne noci. Apokalipsa nam jos dodje kao spas.

 2. AJDUK VELJKO says:

  IZGLEDA DA USKORO IMAMO NA DNEVNOM REDU SKUPŠTINE PREDLOG ZA IZMENU IMENA NAZIVA DRŽAVE,NEBIME ČUDILO DA OVA SLEPO ZALJUBLJENA SKUPŠTINSKA VEĆINA DA PREDLOG "g o l o g u z i j a".

 3. jugoslav mitic says:

  ovo je fasisticka zbirstina a ne skupstina.

 4. Mišo says:

  Treba nama Šešelj da se vrati iz Haga, da rastjera te gejeve i ostale ( evropejce), do tada neka nam je BOG na pomoći!

 5. Milena Nikšić says:

  to nisam čula da ima kod nas, pa jer u Skupštini sede volovi ili ljudi, e to je blizu kraj sveta to je ludilo, šta će još izmisliti da otac i ćerka , mati i sin brat i sestra itd,Bože pošalji nam sotone da nas uništedrugo nismo ni zaslužili, ovo je DEMOKRATIJA ne ovo je DEMONSTRADIJA, oh srce će mi pući od ovakvih vesti, ništa lepo, ili naša vojska sa Natom koji nas je rasturio, ili gej brakovi. skidaju ljudima sa penzija nema u budžetu da bi se održala gej parada, ma idite deco na KUBU tamo se mirno živi, a gde su moji roditelji prevrću se u grobu, moji stričevi momci prevrću se u grobu zašto su se borili, a svoje potomstvo nisu ni stigli da ostave, tako je i bolje što nisu medju živima, bolje i ja da umrem, ja ovo tolike nemoralne stvari ne mogu preživeti, sotona vlada, Bože zašto si nas napustio? Pomozi nam i oteraj ovu vladu na gej paradu i da se nikada više ne vrate

 6. zorka says:

  Mili boze ,sta nas snade?Deca nam gledaju gej parade!Sta sejemo to ce mo i znjeti,nista dobro nece nam doneti!

 7. Vesna says:

  Da imamo svajcarski standard,bas bi se sekirali oko gej brakova...

 8. Vlade says:

  Nemo se salite sa Srbima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *