КУПИЛИ СРПСКУ ФРАНШИЗУ – освајају Хрватску

КУПИЛИ СРПСКУ ФРАНШИЗУ – освајају Хрватску

9 новембра 2016

hrv-643

Хрватско тржиште, упркос бројним моћним трговачким ланцима иза којих стоји домаћи или страни капитал, и даље привлачи нову конкуренцију, пише Пословни дневник.

Ових је дана наиме, у новозагребачком насељу Травно трговину отворила компанија ТСВ Трговина. Регистрована је у Осијеку 2015. године, основале су је Осјечанка Романа Хорниш и Јована Ракић из Новог Сада док је директор Марио Хорниш.

На правцу од Вировитице преко Бјеловара до Сиска, односно Загреба до сада је отворено укупно 17 трговина.

Ускоро ће, најављују власници, пословати на још 14 локација међу којима су Карловац, Чаковец, Самобор и Вараждин.

Реч је о дисконтима који нуде ограничен асортиман производа по ниским ценама. Тако кутија детерџента од девет килограма стоји 49 куна, чоколада од риже тежине 150 грама тек три куне.

ТСВ Трговина наводно је откупила франшизу од трговачког ланца Касица-С из Србије у власништву Станиславе Ракин која на матичном тржишту има развијену мрежу од 251 трговине.

Према подацима Пословне Хрватске ТСВ Трговина је у 2015. остварила 5,8 милиона куна прихода и 20.800 куна нето добити, а годину је закључила и уз 1,3 милиона куна обавеза према добављачима. У просеку је лани запошљавала 36 особа, али податак о нето плати неугодно изненађује. Према јавно доступним подацима износила је тек 1.333 куне.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u