КУПИЛИ СРПСКУ ФРАНШИЗУ – освајају Хрватску

KUPILI SRPSKU FRANŠIZU – osvajaju Hrvatsku

9 novembra 2016

hrv-643

Hrvatsko tržište, uprkos brojnim moćnim trgovačkim lancima iza kojih stoji domaći ili strani kapital, i dalje privlači novu konkurenciju, piše Poslovni dnevnik.

Ovih je dana naime, u novozagrebačkom naselju Travno trgovinu otvorila kompanija TSV Trgovina. Registrovana je u Osijeku 2015. godine, osnovale su je Osječanka Romana Horniš i Jovana Rakić iz Novog Sada dok je direktor Mario Horniš.

Na pravcu od Virovitice preko Bjelovara do Siska, odnosno Zagreba do sada je otvoreno ukupno 17 trgovina.

Uskoro će, najavljuju vlasnici, poslovati na još 14 lokacija među kojima su Karlovac, Čakovec, Samobor i Varaždin.

Reč je o diskontima koji nude ograničen asortiman proizvoda po niskim cenama. Tako kutija deterdženta od devet kilograma stoji 49 kuna, čokolada od riže težine 150 grama tek tri kune.

TSV Trgovina navodno je otkupila franšizu od trgovačkog lanca Kasica-S iz Srbije u vlasništvu Stanislave Rakin koja na matičnom tržištu ima razvijenu mrežu od 251 trgovine.

Prema podacima Poslovne Hrvatske TSV Trgovina je u 2015. ostvarila 5,8 miliona kuna prihoda i 20.800 kuna neto dobiti, a godinu je zaključila i uz 1,3 miliona kuna obaveza prema dobavljačima. U proseku je lani zapošljavala 36 osoba, ali podatak o neto plati neugodno iznenađuje. Prema javno dostupnim podacima iznosila je tek 1.333 kune.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *