КУПУЈУ АМЕРИКУ: Кинези највећи купци некретнина у САД!

KUPUJU AMERIKU: Kinezi najveći kupci nekretnina u SAD!

18 juna 2015

kina-kip-slobodeKinezi su postali najveći strani kupci nekretnina u SAD, pretekavši Kanađane koji su prvu poziciju držali od 2008. godine.

Prema podacima tamošnjeg Nacionalnog udruženja prodavaca nekretnina, kineski državljani su za 12 meseci, zaključno sa krajem marta ove godine, na nekretnine u SAD potrošili 28,6 milijardi dolara. Oni sada ostvaruju udeo od 16 odsto među stranim kupcima tamošnjih nekretnina.

Na drugom mestu su Kanađani sa 11,2 milijarde, a slede Indijci sa 7,9 i Meksikanci sa 4,9 milijardi dolara.

Broj kupovina nekretnina u SAD, kada su strani kupci u pitanju, opao je u istom periodu za oko 10 odsto, na 209 hiljada stambenih jedinica, pre svega zbog jačanja dolara.

Florida, Kalifornija, Teksas i Arizona privukli su više od polovine stranih kupaca nekretnina u SAD. Kineski kupci najčešće nekretnine kupuju na zapadnoj obali, koja je najbliža Aziji.

(cri.cn)

KOMENTARIJedan komentar

  1. anamarija says:

    I TREBA DA SE KINEZI PROSIRE U AMERIKU I DA JOJ DAJU DRUGO IME I POTPUNO JU ZAUZMU.ITAKO KINEZI TREBAJU MJESTO ZA ZIVOT JER IH IMA PUNO I NJIMA JE MALA KINA !!!! Kinezi ,kupujte Ameriku za njihove bezvrijedne dolare jer i tako ce im propasti :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *