КУРЦ ЗАПРЕТИО СРБИЈИ!

KURC ZAPRETIO SRBIJI!

12 oktobra 2017

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc smatra da nije preterano svrsishodno porediti Kosovo sa Katalonijom, već treba nastaviti dijalog s Prištinom.

– Ne vidim nikakvu dodatnu vrednost u poređenju situacije oko Katalonije sa onom na Kosovu -naglasio je austrijski ministar u intervjuu Tanjugu. Katalonski referendum o nezavisnosti je unutrašnje pitanje Španije, koje mora biti rešeno u okvirima španskog Ustava, ističe Kurc.

On nije direktno odgovorio na pitanje da li će Srbija pre pristupanja EU morati da prizna nezavisnost Kosova, već je podvukao da EU stalno ukazivala da je dijalog Beograda i Prištine od velikog značaja za put Srbije ka EU. „Napredak u dijalogu će i dalje biti važan za tempo pristupnog procesa“, kaže šef austrijske diplomatije.

Kurc je istakao da je dosadašnji učinak na putu ka EU značajan: „Činjenica je da su Crna Gora i Srbija najdalje odmakle na putu u EU. Sa obe države vode se pristupni pregovori, a njihova brzina zavisi od toga koliko će države biti spremne za EU kroz sprovedene reforme“, ističe šef austrijske diplomatije.

Kad je reč o najvažnijim preduslovima koje Srbija mora da ispuni, on poručuje da je važno da se sluša šta Evropska komisija kaže.

– Vladavina prava, osnovna prava, borba protiv korupcije i opšta stabilnost regiona su od odlučujućeg značaja. Svim tim oblastima i Srbija može dati veliki doprinos – naglašava Kurc i dodaje da će njegova zemlja dati sve od sebe da države Zapadnog Balkana, a posebno Srbiju, u tome podrži.

KOMENTARI32 komentara

 1. gaga says:

  Vladavina prav??ß Licemerje pa zar medjunarodno pravo nije pravo...a upravo ga je zapad bacio u prasinu!

  • samo istina says:

   Bošnjaci i Hrvati svakodnevno ponavljaju da je Republika Srpska genocidna tvorevina? Zašta mi u Srbiji i Republici Srpskoj ne ponavljamo da je Hrvatska genocidna nastala na klanju, pokatoličavanju i genocidu nad Srbima privremeno okupirane Republike Srpske Krajine šta je jedina istina? Zašta to Vučić, Dačić, Vulin i ostali izdajnici i plaćenici zapada kriju i taje?

   • Uf says:

    Tako je. To je prava istina!

    • MILAN says:

     a kako po tom pitanju nezavisnosti !recimo stoji Koruška!??šta kaže gospodin kurc;ne zadiri po pitanju suvereniteta MILANE.neam probelema ;odgovor je tudi ili auch!IAM AUSTRIJA I VEĆIH PROBLEMA OD KOSOVA IAKO TO SADA U MODI .KRUNITI.RECIMO BANKROT POSIBILITY!

     • MILAN says:

      KAŽU NAŠI LJUDI KOGA JE MOLITI NIJe GA LJUTITI.NIJE TO SAMO PORUKA MOJA SA AUSTRIJU.I MNOGO ŠIRE!I VEĆE EMPERE I STRANAJE!

   • Đuro says:

    Pa zato što su izdajnici i sluge tog istog zapada i Vatikana i osvugde prisutnih engleza i usa.

  • Gerber says:

   Upravo tako!

 2. Vujadin says:

  Treba pričati o nezavisnosti Tirola, možda se to Kurcu sviđa.

  • Gerber says:

   Ne bi bilo lose, tada bi mogao pokazati svoju teoriju prava.

 3. ARTILJERAC says:

  To je veliki prijatelj naših političara i potomak zločinaca koji su vršili zločine po Srbiji u prvom svetskom ratu. Mislite o tome.

  • Cachou says:

   Artiljerac Kurc te gleda s brega.Pozdrav iz Slovenije.

 4. Za Srbiju says:

  Teraj se bre u svoje prezime!!!

  • Boki says:

   Vaš tamo. Do njegovog prezimena u genitivu ;-)

   • Gerber says:

    Pridruzujem se vasim zeljama.

 5. simo says:

  Bice Srbija do Tokija,hrvatska ko nokia...

 6. Pastrovic says:

  Nikad da ne zaboravimo ko je "tatko na Albanija". Bas ovi KURCOVI! Ostalo se podrazumijeva, jer mi nijesmo katolici.

 7. Ty says:

  Daj austrijanac,ne prdi, ostali ste bez AU carstva,ostacete i bez ove malene,nakaradne austrije, samo se vi igrajte sile.

 8. goran says:

  Kurc u vrucoj supi.

 9. Danke dojčland says:

  Ovaj g.din Sebastian nije rekao ništa novo za nas, on u stvari ne preti nikome, govori o rešavanjju pitanja u okviru ustava jedne zemlje. Sami smo krivi za spostveni ustav koji favorizuje manjine koji su sada većina. Mi u stvari nemamo nikakve kontrole ni nad čime a najmanje nad kosovom koliko god da je ono naše. Mi ne možemo priznati Kosova Republjik jer je naša pokrajina sa sve Metohijom. Ali pokazaće se u pravo vreme i pravednost Božija.

  • Gerber says:

   Dace Bog.

 10. goran says:

  Do sada je u istoriji nestalo na desetine hiljada naroda i isto toliko jezika. Verovatno zato jer im je Bog pomogao.

  • Milena says:

   Ne hulite na Boga vec razmislite da "ne pada sneg da pokori svet,vec da svako zverinje ostavi svoj trag"- rece pametan covek-NJEGOS

 11. Mims says:

  Haha, dragi kurc, i nas je u austriji koliko hoces, nemoj da ti se i mi tamo namnozimo ko sipci, pa da ti onda pregovaras sa becom i beogradom koji ces pozivni broj da imas

  • milena nikšić says:

   Samo istina Vi ste potpuno u pravu, pitam se samo odkada jeKURC proiv Srbije nikada do sada nije naredjivao niti zahtevao, i šta bi? pročulo se preko fejsa a i preko Kolinde Grabar <kitarović šta je Putin poručio da je spremno 100.000 vojnika i oružja da brani Kosovo, uhvatila je i njega prpa, i to da Slovačka izlazi iz NATO-a, znači polako jedna po jedna držva vidi da od NATOnema koristi nego samo ogromne troškove, i da nju ne treba NATO da brani.Nedajmo se narode Srbije da nas izdajnici iz cele vlade, tu nemate poštenog čoveka na čelu sa VUČIĆEM borimo se z naša prava, prvi smo ovde živeli, i sada da nam Nemačka i Brisel pobiju naš narod i daju državu Arapima, da BOG da da svi pocrkaju na našoj vekovnoj i milenijskoj državi.Smeta im Pravoslavlje.Probudite se Srbi vreme je4 za boj protiv izdajnika, ako ponovo bude predsednik žalićete vašu decu, kao i ja svoju, ali umesto vas muškaraca ićiče majke u rat da brane4 svoju decu, nećemo dozvoliti da na Arapin gazduje na našoj dedovini.Razmislite malo i probudite se <3

   • draganznas says:

    izdajnici iz cele vlade :D to izdajnici je daleko siro pojam,a ne samo izdajnici nego lopovcine,je celo mafijasko politicko udruzenje.

  • Gerber says:

   E ovo je dobro😂😂😂😂

   • dragana says:

    Glave gore Srbi, a kada pogledate u nebo videćete tragove kemtrejsa - teških metala kojima zaprašuju naše nebo, i truju zemlju i vodu. Zaprašivanje traje 24 časa dnevno. Potpisali su izdajnici.Vuk Drašković i Tadić. Od nebeskih darova zapadnjaka i Kurcova možemo samo nestati. Opametimo se. Tražimo da se sa trovanjem naroda Srbije prestane.

    • dragana says:

     Glave gore Srbi, a kada pogledate u nebo videćete tragove kemtrejsa - teških metala kojima zaprašuju naše nebo, i truju zemlju i vodu. Zaprašivanje traje 24 časa dnevno. Potpisali su izdajnici.Vuk Drašković i Tadić. Od nebeskih darova zapadnjaka i Kurcova možemo samo nestati. Opametimo se. Tražimo da se sa trovanjem naroda Srbije prestane. Samo predsednik dr\ave Srbije mo\e potpisti yabranu preleta ovih aviona-trovača. Ekloški pokretNovog Sada tražio je pd predsednika Tomislava Nikolića da se ukinu ovi preleti a Toma je samo molio trovače da ne zaprašuju iznad njegove njive u Bajčetini.

     • draganznas says:

      pa dobro to jeste,ali ne truju nas nego i sebe,truju ceo svet,jer kada sa 10,000m izbacujumda bi palo pavo dole na nas osetio bi da te lupa po glavi,to je sve u prasini a kad sracunas gornje vetrove,pa sunceve vetrove i donje to se rasprsi i kod nji.tako,da kad bacaju nad nemackom,moze se ocekivati ovde kod nas.

 12. MikiM says:

  Ko je bre ovaj Kurc i koga predstavlja i zar i on da nam udara lekcije, Bečlija? Nula od čovjeka i bruka za prezime koje nosi. Mimoiđi nas!

 13. Pingback: Spoljašnji dijalog | Politika - miko komentari

 14. Ainu says:

  Gospon indikativno prezimena,sav se pretvorio u uvo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *