КУРДИ ПРЕТЕ: Турке чека кошмар!

KURDI PRETE: Turke čeka košmar!

18 marta 2018

Sirijsko-kurdski zvaničnik Otman Šeik Isa rekao je da je sukob sa Turskom u sirijskoj enklavi Afrin ušao u „novu fazu“, odnosno da će preći na gerilski rat.

Turska okupacija će se promeniti od direktne okupacije do gerilskog ratovanja sa „udri i beži“ taktikama, dok Afrin ne bude oslobođen, poručio je Isa.

„Naša vojska će biti njihov trajni košmar“, rekao je danas Isa na konferenciji za štampu.

Turska je danas saopštila da su ušli u grad Afrin, skoro dva meseca otkad je ofanziva na istoimenu enklavu počela. Desetine hiljada ljudi pobeglo je od turskih napada.

Većinski su se povukli i borci kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG).

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Ne štiti Erdogan ni slučajno Siriju nego svoju Tursku, a pritom vešto koristi i troši jeftinu zelenu monetu - sirijske FSA snage i druge snage medju izbeglicama u Turskoj. Baš oni su veoma značajna podrška u ljudstvu turskim vojnim snagama prilikom vojne intervencije u Afrinu. Odvajanje Sirijskih Kurda je primetno od 2004 godine, a posebno od 2012 kada su nastale YPG "Narodne zaštitne jedinice" (kurdski Yekîneyên Parastina Gel - YPG) - vojne snage Zapadnog Kurdistana u Siriji. Pa još kad se vidi preuzimanje velkih delova severne i istočne Sirije uz podršku SAD u navodnoj velikoj borbi protiv ISIS. Turska s obzirom na svoju raniju saradnju i sa sirijskim pobunjenicima i sa samim ISIS u velikoj igri "Asad mora da ode" i još kao važna NATO članica nema sumnje da veoma dobro zna kako je nastao i sam ISIS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *