КУРДИ ПРОГЛАШАВАЈУ АУТОНОМИЈУ: Почиње борба за независност!

КУРДИ ПРОГЛАШАВАЈУ АУТОНОМИЈУ: Почиње борба за независност!

29 децембра 2015

pix2_072414 kurdistanКурдске групе одржале су састанак на југоистоку Турске и позвале на проглашење аутономије у тренутку док турске снаге воде сукобе с курдским побуњеницима, којих је, према подацима агенција до сада убијено преко 200. Курдски извори истичу да турске снаге убијају и цивиле.

Позив на проглашење аутономије долази два дана након заседања Демократског Народног Конгреса (ДТК), који је састављен од више курдских невладиних организација, у турском југоисточном граду Дијарбакир.

„Правичан отпор који пружа наш народ против политика које деградирају курдски проблем је у својој суштини захтев за локалном самоуправом и локалном демократијом“, наводи се у коначном тексту резолуције која носи назив „Декларација политичке одлуке о питању самоуправе“.

Нема сумње да ће овај позив додатно ескалирати тензије и сукобе између Курда и турских власти које се оштро противе било каквој аутономији која би евентуално могла да води у проглашење курдске државе.

Турски председник Реџеп Ердоган рекао је у свом последњем говору да Турска никада неће дозволити стварање нове државе унутар њених граница.

(Advance.hr)

KOMENTARI2 коментара

  1. Име (обавезно) says:

    Ми нисмо напали ни турску ни курдистан. Они нас јесу. Јебеш Курде, убице Срба у БиХ. Јебеш Турке. Госпон Ердоган, вас прц нихт због Курда. У утакмици два непријатељска тима, навијам за оне који могу оштетити већег. А то су Курди! Злочинци и убице, али нису нас поломили и ојаничарили као Турци. Удрите се, очи повадили.

  2. Derin says:

    Sad će Vučić poslati svoje divizije Erdoganu da zajedno rasteraju Ruse. Nije smesno, ako nam Putin odvali jednu vaspitnu neće ni arheolozi nikad naći tragove nasega postojanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u