КУРТИ БЕЗ ОДГОВОРА НА МАКРОНОВО ПИТАЊЕ

KURTI BEZ ODGOVORA NA MAKRONOVO PITANJE

28 juna 2021

PREMIJER šiptarskog Kosova* Aljbin Kurti izjavio je da ga je francuski predsednik Emanuel Makron pitao „šta Kosovo može da da u zamenu za priznanje Srbije“, te da je od Makrona zatražio „da poveže priznanje sa članstvom u Ujedinjenim nacijama“, prenosi danas RTS.U intervjuu „Mondu“, čije delove prenosi štampa u Prištini, Kurti je rekao da je sa Makronom razgovarao o bilateralnim pitanjima iz oblasti bezbednosti, kulture i frankofonije, kao i da je francuska vlast skeptična prema viznoj liberalizaciji za žitelje Kosova.

„Pariz ostaje skeptičan. Nadam se da će ova poseta pomoći da se prevaziđe skepticizam francuske države“, rekao je Kurti i dodao da je na diplomatskom nivou, „zamolio predsednika Makrona da poveže buduće priznanje Srbije sa mestom za Kosovo u Ujedinjenim nacijama“.

„Ova dva pitanja, po mom mišljenju, ne bi trebalo razdvajati. Gospodin Makron me pitao šta je Kosovo spremno da pruži Srbiji u zamenu za priznanje, ali pravo pitanje je: kada bi Srbija bila spremna da prizna Kosovo? Verujem da bi trebalo da prestanemo sa taktikom da Srbiji uvek pružimo više, a da nikada ne budemo zadovoljni razmenom“, rekao je Kurti, preneo je RTS.

(FoNet)

KOMENTARI2 komentara

  1. independend says:

    Makronu ce biti postavljeno pitanje u Francuskoj kada ce biti spreman da prizna da jug Francuske nije vise Francuski nego Arapski?

  2. Gardista says:

    Dosao Kurton po deo Francuske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *