Курти: Косово је талац Србије; Харадинају Косовске безбедносне снаге

Kurti: Kosovo je talac Srbije; Haradinaju Kosovske bezbednosne snage

8 septembra 2017

Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti tvrdi da Kosovo nije samo „talac“ lidera Demokratske partije Kosova i novog predsednika Skupštine Kadrija Veseljija, već, kako kaže i Srbije, odnosno „njene partije na Kosovu“ – Srpske liste.

„Kosovo nije samo porobljena država. Kosovo je takođe i talac“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

MUSTAFA: NOVA VLAST PO DIKTATU SRBIJE

Predsednik DSK, odlazeći ministar spoljnih poslova privremenih institucija na KiM Isa Mustafa rekao je da ni na koji način neće sarađivati sa budućom vlašću u Prištini jer su oni koaliranjem sa Srpskom listom uništili vladavinu albanske većine, pa će vlast funkcionisati „po diktatu Srbije“.

Mustafa je na svom Fejsbuk profilu napisao da će buduća kosovska vlast zavisti od glasova Srpske listešto znači od Beograda.

Podsetio je da DSK i Alternativa nisu dali podršku parlamentarnoj većini juče u parlamentu te da Demokratska partija Kosova nije dobila ni očekivani glas od Teute Rugove.

„Ukoliko budu vladali logikom kojom su formirali vladajuću koaliciju, plašim se da će većina njih imati kancelarije u zatvorskim ćelijama na Kosovu, pre nego u Skupštini i vladi“, napisao je Mustafa, prenosi RTK.

TAČI POZVAO POSLANIKE I BUDUĆE MINISTRE DA SARAĐUJU 

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da je izbor predsednika i pet potpredsednika kosovske skupštine dobra vest i neophodan korak napred za Prištnu, te pozvao poslanike i buduće ministre da sarađuju o strateškim pitanjima.

tači je na svom Fejsbuk profilu napisao da Kosovo pred sobom ima mnoge izazove koja može da reši samo uz političku kulturu i demokratski dijalog u parlamentu.

Istovremeno, Tači je čestitao Kadriju Veseljiju reizbor za predsednika i petorice potpredsednika parlamenta.

KOSOVSKE BEZBEDNOSNE SNAGE U NADLEŽNOSTI ABK

Alijansa za budućnost Kosova, mandatara Ramuša Haradinaja, u novoj vladi će imati dva resora, od kojih će jedno biti zaduženo za Kosovske bezbednosne snage.

Prema pisanju Kosova sot, tim resorom, čiji naziv se ne pominje, rukovodiće Ruštem Beriša, dok je Palj Ljekaj kandidovan da vodi Ministarstvo infrastrukture.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *