КУРТИ НАСТАВЉА ДА ВРЕЂА И ПРОВОЦИРА: Нисам дао никакве гаранције Београду, не дајем обећања криминалцима

KURTI NASTAVLJA DA VREĐA I PROVOCIRA: Nisam dao nikakve garancije Beogradu, ne dajem obećanja kriminalcima

7 januara 2023

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da Beogradu nije dao nikakve garancije da neće hapsiti Srbe ili da neće slati snage na sever Kosova.

„Naravno da ne. Ne mogu da garantujem nešto što je van ili protiv zakona i Ustava Kosova. Jedina garancija koju dajemo kao demokratska vlast je jednakost svih građana“, rekaoje Kurti.Kako je dodao „može da garantuje ustavnost u svim opštinama i ekonomski rast i socijalno blagostanje, koji nikoga ne isključuju“.

„Ne dajem obećanja i garancije kriminalcima koji imaju nalog za hapšenje ili koji su na crnoj listi SAD i Velike Britanije“, rekao je Kurti u intervjuu Al Džaziri, upitan da li je dao takve garancije Srbiji.

Podsetimo, EU i SAD su ranije u zajedničkom saopštenju navele kako su prištinske vlasti saopštile kako su prištinske vlasti dale garancije da „ne postoje spiskovi kosovskih Srba za hapšenje ili krivični progon zbog mirnih protesta/barikada“.

Potom su Srbi, koji su protestovali na severu Kosova i blokirali puteve posle hapšenja Dejana Pantića na Jarinju, uklonili barikade.

Pantić, bivši pripadnik tzv. kosovske policije, uhapšen je 10. decembra, a dva dana kasnije mu je određen jednomesečni pritvor. Posle njegovog hapšenja, Srbi na severu Kosova i Metohije podigli su barikade u znak protesta protiv terora vlasti u Prištini.

Pantiću je kasnije pritvorska mera preinačena u kućni pritvor.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Šiptaru i kada ti da besu, nemoj verovati. Njivoa reč i dogovor su pouzdani, kao vrbov klin. Šiptar poznaje samo batine. Svako ko im je poverovao i predao svoj život njima u zaštitu, ostao je bez glave. Oni generalno shvataju da ubiti nSrbina nije greh. Da ima pojedinaca i izuzetaka, svakako da ima. Generalno to su zakleti neprijatelji Srba i to dva veka sigurno, od kada su ih stvorili Germani, kao neki faktor kasnije kao državu.

  • Kulak says:

   Vladi SAD-a treba uputiti zvaničan zahtev da u Prištini instaliraju neku drugu marionetu, a ne kurtija. Ekstremni nacionalist kakav je kurti, koji je uz to i psihički bolesnik, nije osoba za bilo kakve pregovore i razgovore. Dakle, kurtiju koji svakih mesec dana izaziva sukobe navući ludačku košulju i otpremiti ga u najbližu psihijatrijsku ustanovu, a s Amerima se dogovoriti da nađu i imenuju u Prištini neku drugu marionetu. Ima među šiptarima takvih. Bolje i to nego TREĆI SVETSKI RAT.

 2. milorad5 says:

  ALA LAJE KO PUDLICA IZA TARABE KAD POLUDI PA SE KURČ.JER JE NEVIDE I MISLI DA JE SIGURNA:)OVU DECU ŠTO SU UPUCALI PA PLATIĆE TO SVAKI ŠIPTAR NA KOSOVU EVO IM BESA AKO IM TO NEŠTO ZNAČI,MADA KAO ŠTO OVAJ GORE PIŠE ONI SU LAŽOVI I SMRADOVI I MORA DA IH UTUCAMO KO RUSI UKRE.ŠTO ĆE SAD DA OPEGLAJU,NEMA NAM DRUGE TO SU POKAZALI I OVOG BOŽIĆA,JAO KAD IM DODJEMU U KUĆU.

 3. persida says:

  Njihov najveci podstrekac je Izrael sa kojim imaju ljubavno-diplomatsku romansu.

 4. da da says:

  Teroristi shvataju samo kad ih dobro izudaraš i poraziš,tada znaju gde im je mesto.Teroristima nisu sveta ni deca pokazali su već nebrojeno puta.Znači samo batinu razumeju.Državo šta čekaš,kreni više u odbranu naroda,kfor će se samo pomeriti u stranu kad vidi srpskog vojnika sa spuštenim obrvama i sa cevi napred.

  • Cp6a says:

   Tebe čeka, prijatelju. Tačno, KFOR se sklanja, ali onda NATO avijacija napada celu Srbiju. I neće da paze kao Rusi, što planiraju da celu Ukrajinu stave pod svoju kontrolu. Imaš li odgovarajuće rešenje za to? Ako ti je do akcije, strpi se još malo, biće prilike da se pobedi, a ne da se puno strada bez rezultata.

  • persida says:

   Ko da krene, kad su na celu srpske drzave teroristi. Zato i pregovaraju sa kosovskim teroristima. Da li bi ijedan cestiti domacin pregovarao sa lopovima i kockarima?

 5. Gagi says:

  Citao sam davno, Izrael je imao dve varijante za svoju bezbednost ako im nesto podje po zlu. Jedna varijanta je Ukrajina koja je sada otpala a druga je Albanija i Kosovo. Vidimo da se ovaj region grdno izgradjuje zadnjih godina, za nekoga se sve to sprema, nije valjda da se Srbima izgradjuju toliki putevi i ostala infrastruktura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *