КУРТИ НОВОМ ОДЛУКОМ ПОТВРДИО ДА СЕ ШИПТАРИ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ

KURTI NOVOM ODLUKOM POTVRDIO DA SE ŠIPTARI SPREMAJU ZA RAT

13 maja 2021

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, najavio je danas da će prioritet vlade u narednim godinama biti povećanje budžeta Kosovskih bezbednosnih snaga kako bi Kosovo, kako kaže, imalo dobro obučenu vojsku.Kurti je to rekao na sastanku sa ministrom odbrane Armendom Mehajem i komandantom KBS general-potpukovnikom Rahmanom Ramom, koji su ga obavestili o pripremama za obuku američkih snaga sa savezničkim snagama „Defender-Europe 21“, gde će Kosovo biti među 16 zemalja domaćina i učesnika obuke sa „svojim vojnim trupama“, prenosi Koha.

Budžet Ministarstva odbrane od naredne godine biće prvi put preko 100 miliona evra, a Kurti ističe da povećanje budžeta KBS ostaje prioritet u narednim godinama.

Kako Koha piše, Mehaj i Rama razgovarali su sa Kurtijem o procesu ko-iskrcavanja kontingenta KBS zajedno sa američkim trupama u mirovnoj misiji u Kuvajtu i daljem povećanju operativnih kapaciteta KBS.

Podrška KBS, prema Kurtijevim rečima, neophodna je kako bi Kosovo imalo dobro obučenu vojsku, opremljenu prema standardima savremenih vojski, navodi Koha.

KOMENTARI8 komentara

 1. Ivana says:

  A s kim će ratovati Vučiću to nemojte ni pominjati ako treba dati on će dati i više no šta traže po tom je poznat. Šta se tiče šiftara nisu sami iza njih je današnja nacistička evropa s nemačkom na čelu. Pa ameri i vatikan kao izvor zla, pa ktoličko-prptestanska osovina zla a uz Srbe baš niko. Tek kad vidim Ruse i Kineze da ratuju na našoj strani tad će verovati. Gde nam je Krajina ko pita za nju osim jadnih proteranih i ubijenih Srba koji su ostali bez svega.

  • persida says:

   Siptare podrzavaju i njihova braca Izraelci. A Rusi i Kinezi nece ispaliti nijedan metak da odbrane Srbe. Koliko vekova treba jos da protekne pa da Srbi vide najociglednije.

 2. šiško says:

  Protiv koga bi oni da ratuju? Protiv Srbije? A sa kojim ratnim ciljem? Šta bi oni da postignu tim ratom? Nezavisnu državu? Stolicu u UN? Pa to im neće dozvoliti Rusija i Kina, taman da im psiho i potpiše neki trljoguz. A i inače im kao nacionalnoj manjini niko u svetu osim njihovih direktnih pokrovitelja neće dati zeleno svetlo za otcepljenje, jer svaka država ima neku nacionalnu manjinu, pa se nikom ne isplati da narušava to pravilo. Možda za pripajanje Bujanovca, Preševa i Medvedje Kosovu*? Ni za to nemaju nikakve šanse, jer se sa tim neće složiti niko, čak ni njihovi pokrovitelji. Dakle, šiptari samo arče to malo sirotinjskog budžeta na naoružanje koje im ni za šta neće ni trebati ni koristiti. Bolje bi im bilo da taj novac podele onoj sirotinji koja nema hleba da jede.

 3. Triglav says:

  500.000 šiptara će ratovati protiv 10.000.000 srba ... kad završe sa građevinskim poslovima u švici.

 4. 1389 says:

  Slabe diplomate su šiptari, neće jim uspeti nezavisna republjik kosova... Izgubiće na kraju i Albaniju, koja će morati da udje u savez Pravoslavne Ruske Federacije...

  • Istina says:

   I aljbanija je istorijski srbska zemlja koju su scipetarijanci zahvaljujuci pirgavim okupirali. Scipetarijance vratiti u njihovu postojbunu na Kavkazu I da nastave gajiti ovce I koze. Ovdje su velika zlodela I zlocine pocinili nad Srbima, krv se mora namiriti I ono malo sto ih preostane lako ce se transportovati.

 5. Gagi says:

  Siptari ce imati dobro obucenu vojsku, iz jednog jedinog razloga, da bi mogli aktivnije ucestvovati u cuvanju zapadne vojne baze. To kukavicje jaje koje je postavljeno na nasoj teritoriji je alfa i omega svih odnosa nase drzave sa KiM. Dok je ta baza tu, siptari ce imati sve povlastice i pomoc zapadne alijanse.

 6. Si Ju Leter Aligeder says:

  Sjaši Murta pa uzjaši Kurta, denhag čezne za njim samo neka se raspuca dobiće po pičici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *