КУРТИ ОТКРИО КАДА ЋЕ тзв. КОСОВО ДА ПРИЗНА СРБИЈУ

КУРТИ ОТКРИО КАДА ЋЕ тзв. КОСОВО ДА ПРИЗНА СРБИЈУ

16 новембра 2021

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да је Приштина за свеобухватан споразум са Београдом, који би требало да се фокусира на узајамно признање.Он је на конференцији за новинаре, након састанка са хрватским премијером Андрејем Пленковићем рекао да ни Приштина неће признати Београд све док је на снази Устав донет 2006. године за време владе Војислава Коштунице, по коме је Косово и Метохија саставни део Србије.

„Тренутно ни Србија не признаје независну државу Косово, али ни Косово не може да прихвати Србију све док има такав Устав од времена њиховог бившег председника Коштунице од 2006. Ми желимо међусобно признање, што је у средишту свеобухватног споразума. До сада је постојао приступ да Косово треба да направи уступке и компромисе за признање које коначно долази од Србије. Србија је имала користи од уступака, али није признала Косово“, рекао је Курти.

Он је додао да је ситуација после 14. фебруара ове године, и парламентарних избора, другачија, преноси Коха.

„Имамо политичко руководство које сматра да треба да буде узајамно признање као суштина будућег споразума“ рекао је Курти коментаришући сутрашњи наставак дијалога у Бриселу и додао да око те „суштине споразума“, треба да буду друге ствари, реципроцитет мањинских права, економски и трговински односи.

Курти је навео и да је приштинска страна спремна да одмах разговара о питању несталих, преноси Танјуг.

„Имамо више од 1.600 особа о чијој судбини ништа не знамо, а што је последица рата на Косову где је Србија извршила агресију и геноцид“, рекао је Курти.

KOMENTARI14 коментара

 1. Triglav says:

  primitivac drži prst u vis. gde je to naučio? a ne poštuje ustav države kojoj pripada -- terorista!

  • Beli Orao says:

   Он је само заборавио да каже шиптарима да кад то уради са признањем Србије да је Космет саставни дио Србије !!!🤪

 2. Ilija Čvorović says:

  E ćovečuljak,idi vežbaj plivanje i kačenje na avionski trap. I reci ženi da okreči onaj stančić u Norveškoj trebat će joj.

 3. Gardista says:

  Hahahahhhaaaaa ovaj bas zna da nasmeje!!!

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Uzajamno priznanje već odavno postoji u ustavu Srbije a to je da Srbija priznaje Kosovo i Metohiju kao svoju neotuđivu pokrajinu koja je i vekovno vlasništvo Srbije. Dok Pokrajina Kosovo i Metohija priznaje Srbiju kao svoju državu čiji je ona neotuđivi državni deo. Ali kada ti se neki Aljbanac u tvojoj državi napije onda ona povraća i pljuje po svojoj državi u kojoj smo mu dali da živi. Teška bogohula nad jednoj svetoj srpskoj zemlji koju smo mi posvetili Bogu i Srbima a ne tim paganima poput ljudi pijanih od svete srpske krvi. Osveta je Božija, zato mi čuvamo svoj gnev za dan Boga Savaota koji će svakome od nas dati po delima našim.

 5. Radojko says:

  on prvo treba da dobije pozitivan nalaz iz psihijatrijske ustanove, srbiji kao clanu un ne treba priznanje dela njene teritorije. na ludaku je da se zapita koje su medj organizacije oni clan? osim mafijaske fife i mislim olimpijskog komiteta koji su sport, deo nekih ljudskih prava.

 6. Курти је веома смешна карикатура у сферама политике, дилетант права, још гори познавалац историје, а о људским особинама и да не говорим јер нема тих речи и израза којима би се окарактерисао као житељ ове планете. Свестан је да његов школски час који је трајао 5(пет) минута је истекао много пре него га је и завршио јер слушаоца није ни било, сав онај свестан део слушалаца је напустио Косово бежећи главом без обзира гнушајући се куртијевих небулоза. Питам га отворено шта мисли како ће проћи када американци напусте Косово, повучен искуством амера приликом напуштања све веће броја земаља у којима су ведрили и облачили као јахачи апокалипсе? Изгледа да куртију није јасно да Србији није потребно његово признање већ признате и у УН обебеђено чланство и место у СБ УН, кога би то признање интересовало и шта би значило? Такође му није јасно да је Косово окупирана територија насилним путем, а ако сматра окупирану територију својом за што онда тражи да то и признамо не схватајући (само у задње време) амери су окупирали Сирију, а да не говоримо о: Авганистану, Вијетнаму, Ираку... и где су сада? Погледај Бећковићев став о Косову и сматрам да ћеш прогледати и биће ти сасвим јасно. Лаж којим се служи да ће отворити питање несталих 1.600 несталих, вероватно мисли о несталим србима и других националности са подручја Косова, а у ни у ком случају не говори о 250.000 расељених и прогнаних и њиховом повратку на вековна огњишта. Ни речи о отварању досијеа ОВК, тврдећи да такви досијеи и не постоје, питам се кога он то лаже и докле? Иоле познавалац права зна да се постигнути споразуми морају имплементирати бе обзира која политичка опција је на власти, имплементацију споразума гарантује држава, не спровођења преузетих обавеза је знак да држава и не постоји. Смешно је признати непостојећу државу која нема полуге власти него допушта да пси лају и кога је брига шта пси лају. Да потсетим животињу у људском облику да се мало боље информише и прочита од када датира Србија као држава и од када постоји Устав државе Србије и биће му јасно она има своју територију и законе, "господину" се сада прохтело да мења Устав из 2006. године јер му је се то прохтело и да није смешно било би јадно и жалосно од стране незналице и морона. Добро је у целокупној ситуацији да је се удружио са Пленковићем и овековечио сарадњу балиста са антом павелићем, чиме је потврдио своју намеру фашисоидне творевине из 1941. године. На здравље им било, враћајући нас 80 година уназад.

 7. Kulak says:

  Ako šiptariju savetuje Anemični,uskoro će kopati po kontejnerima.

 8. Dijana says:

  MRŠ BRE BALIJO.... CRKNI VEĆ JEDNOM

 9. kojic jovan says:

  Ovaj nezna ni kad mu je rodzendan .Da priznas nesto sto je tvoje .Nisam ja video za ovi 50 god da pokrajina ima nekog pametneg albanca koji bi mogao sastaviti bar jednu prostoprosirenu recenicu.

 10. Luka says:

  1244 1244 1244 1244 1244 1244 1244 1244 1244 1244

 11. Petrovgrad says:

  U Prištini je prošle nedelje izišlo oko 60.000 birača. Poznavajući Šiptare, oni na izorima izlaze 100%. Dakle neka su izišli 80%, onda se vidi koliko ih ima. Prištinasa svim selima i zaoseocima sada trenutno broji ispod 100.000 stanovnika. Vreme radi za Srbiju. Mane opštinska mesta, poput Dečana, Istoka, Kline,Srbice, Glogovca, Štimlja,Orahovca, Lipljana, Vitine, Kos. Kamenice ne prelaze više od 10-12 hiqada stanovnika. Ako pitate Natašu Kandić ili obe Sonje svaka će Vam reći da na KiM živi dva miliona Šiptara i sa te pozicije nastupaju zastupajući njihove interese i urušavajući pozicije Srije, kako van granica tako i u zemlji. Zvaničnici u Srbiji, nesmeju nigde da izidju sa činjenicama da se Šiptarima treba razgovarati a ne pregovarati. Razgovore pozicionirati na njihovu brojnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u