КУРТИ ОТКРИО КАДА ЋЕ тзв. КОСОВО ДА ПРИЗНА СРБИЈУ

KURTI OTKRIO KADA ĆE tzv. KOSOVO DA PRIZNA SRBIJU

16 novembra 2021

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je Priština za sveobuhvatan sporazum sa Beogradom, koji bi trebalo da se fokusira na uzajamno priznanje.On je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem rekao da ni Priština neće priznati Beograd sve dok je na snazi Ustav donet 2006. godine za vreme vlade Vojislava Koštunice, po kome je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

„Trenutno ni Srbija ne priznaje nezavisnu državu Kosovo, ali ni Kosovo ne može da prihvati Srbiju sve dok ima takav Ustav od vremena njihovog bivšeg predsednika Koštunice od 2006. Mi želimo međusobno priznanje, što je u središtu sveobuhvatnog sporazuma. Do sada je postojao pristup da Kosovo treba da napravi ustupke i kompromise za priznanje koje konačno dolazi od Srbije. Srbija je imala koristi od ustupaka, ali nije priznala Kosovo“, rekao je Kurti.

On je dodao da je situacija posle 14. februara ove godine, i parlamentarnih izbora, drugačija, prenosi Koha.

„Imamo političko rukovodstvo koje smatra da treba da bude uzajamno priznanje kao suština budućeg sporazuma“ rekao je Kurti komentarišući sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu i dodao da oko te „suštine sporazuma“, treba da budu druge stvari, reciprocitet manjinskih prava, ekonomski i trgovinski odnosi.

Kurti je naveo i da je prištinska strana spremna da odmah razgovara o pitanju nestalih, prenosi Tanjug.

„Imamo više od 1.600 osoba o čijoj sudbini ništa ne znamo, a što je posledica rata na Kosovu gde je Srbija izvršila agresiju i genocid“, rekao je Kurti.

KOMENTARI14 komentara

 1. Triglav says:

  primitivac drži prst u vis. gde je to naučio? a ne poštuje ustav države kojoj pripada -- terorista!

  • Beli Orao says:

   On je samo zaboravio da kaže šiptarima da kad to uradi sa priznanjem Srbije da je Kosmet sastavni dio Srbije !!!🤪

 2. Ilija Čvorović says:

  E ćovečuljak,idi vežbaj plivanje i kačenje na avionski trap. I reci ženi da okreči onaj stančić u Norveškoj trebat će joj.

 3. Gardista says:

  Hahahahhhaaaaa ovaj bas zna da nasmeje!!!

 4. Dan says:

  Ovih 1.600 ubila UCK i NATO.

 5. Gospodi Pomiluj says:

  Uzajamno priznanje već odavno postoji u ustavu Srbije a to je da Srbija priznaje Kosovo i Metohiju kao svoju neotuđivu pokrajinu koja je i vekovno vlasništvo Srbije. Dok Pokrajina Kosovo i Metohija priznaje Srbiju kao svoju državu čiji je ona neotuđivi državni deo. Ali kada ti se neki Aljbanac u tvojoj državi napije onda ona povraća i pljuje po svojoj državi u kojoj smo mu dali da živi. Teška bogohula nad jednoj svetoj srpskoj zemlji koju smo mi posvetili Bogu i Srbima a ne tim paganima poput ljudi pijanih od svete srpske krvi. Osveta je Božija, zato mi čuvamo svoj gnev za dan Boga Savaota koji će svakome od nas dati po delima našim.

 6. Radojko says:

  on prvo treba da dobije pozitivan nalaz iz psihijatrijske ustanove, srbiji kao clanu un ne treba priznanje dela njene teritorije. na ludaku je da se zapita koje su medj organizacije oni clan? osim mafijaske fife i mislim olimpijskog komiteta koji su sport, deo nekih ljudskih prava.

 7. Nikola Virijević, Kuršumlija says:

  Kurti je veoma smešna karikatura u sferama politike, diletant prava, još gori poznavalac istorije, a o ljudskim osobinama i da ne govorim jer nema tih reči i izraza kojima bi se okarakterisao kao žitelj ove planete. Svestan je da njegov školski čas koji je trajao 5(pet) minuta je istekao mnogo pre nego ga je i završio jer slušaoca nije ni bilo, sav onaj svestan deo slušalaca je napustio Kosovo bežeći glavom bez obzira gnušajući se kurtijevih nebuloza. Pitam ga otvoreno šta misli kako će proći kada amerikanci napuste Kosovo, povučen iskustvom amera prilikom napuštanja sve veće broja zemalja u kojima su vedrili i oblačili kao jahači apokalipse? Izgleda da kurtiju nije jasno da Srbiji nije potrebno njegovo priznanje već priznate i u UN obebeđeno članstvo i mesto u SB UN, koga bi to priznanje interesovalo i šta bi značilo? Takođe mu nije jasno da je Kosovo okupirana teritorija nasilnim putem, a ako smatra okupiranu teritoriju svojom za što onda traži da to i priznamo ne shvatajući (samo u zadnje vreme) ameri su okupirali Siriju, a da ne govorimo o: Avganistanu, Vijetnamu, Iraku... i gde su sada? Pogledaj Bećkovićev stav o Kosovu i smatram da ćeš progledati i biće ti sasvim jasno. Laž kojim se služi da će otvoriti pitanje nestalih 1.600 nestalih, verovatno misli o nestalim srbima i drugih nacionalnosti sa područja Kosova, a u ni u kom slučaju ne govori o 250.000 raseljenih i prognanih i njihovom povratku na vekovna ognjišta. Ni reči o otvaranju dosijea OVK, tvrdeći da takvi dosijei i ne postoje, pitam se koga on to laže i dokle? Iole poznavalac prava zna da se postignuti sporazumi moraju implementirati be obzira koja politička opcija je na vlasti, implementaciju sporazuma garantuje država, ne sprovođenja preuzetih obaveza je znak da država i ne postoji. Smešno je priznati nepostojeću državu koja nema poluge vlasti nego dopušta da psi laju i koga je briga šta psi laju. Da potsetim životinju u ljudskom obliku da se malo bolje informiše i pročita od kada datira Srbija kao država i od kada postoji Ustav države Srbije i biće mu jasno ona ima svoju teritoriju i zakone, "gospodinu" se sada prohtelo da menja Ustav iz 2006. godine jer mu je se to prohtelo i da nije smešno bilo bi jadno i žalosno od strane neznalice i morona. Dobro je u celokupnoj situaciji da je se udružio sa Plenkovićem i ovekovečio saradnju balista sa antom pavelićem, čime je potvrdio svoju nameru fašisoidne tvorevine iz 1941. godine. Na zdravlje im bilo, vraćajući nas 80 godina unazad.

 8. Kulak says:

  Ako šiptariju savetuje Anemični,uskoro će kopati po kontejnerima.

 9. Dijana says:

  MRŠ BRE BALIJO.... CRKNI VEĆ JEDNOM

 10. kojic jovan says:

  Ovaj nezna ni kad mu je rodzendan .Da priznas nesto sto je tvoje .Nisam ja video za ovi 50 god da pokrajina ima nekog pametneg albanca koji bi mogao sastaviti bar jednu prostoprosirenu recenicu.

 11. Luka says:

  1244 1244 1244 1244 1244 1244 1244 1244 1244 1244

 12. Petrovgrad says:

  U Prištini je prošle nedelje izišlo oko 60.000 birača. Poznavajući Šiptare, oni na izorima izlaze 100%. Dakle neka su izišli 80%, onda se vidi koliko ih ima. Prištinasa svim selima i zaoseocima sada trenutno broji ispod 100.000 stanovnika. Vreme radi za Srbiju. Mane opštinska mesta, poput Dečana, Istoka, Kline,Srbice, Glogovca, Štimlja,Orahovca, Lipljana, Vitine, Kos. Kamenice ne prelaze više od 10-12 hiqada stanovnika. Ako pitate Natašu Kandić ili obe Sonje svaka će Vam reći da na KiM živi dva miliona Šiptara i sa te pozicije nastupaju zastupajući njihove interese i urušavajući pozicije Srije, kako van granica tako i u zemlji. Zvaničnici u Srbiji, nesmeju nigde da izidju sa činjenicama da se Šiptarima treba razgovarati a ne pregovarati. Razgovore pozicionirati na njihovu brojnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *