КУРТИ ПОЛУДЕО: „Споразуми склопљени без мог знања, а ја сам премијер“

KURTI POLUDEO: „Sporazumi sklopljeni bez mog znanja, a ja sam premijer“

15 februara 2020

Sporazumi Beograda i Prištine koji su juče potpisani na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu izazavali su lavinu reakcija u južnoj srpskoj pokrajini. Povodom dokumenata koji su potpisani, a oglasio se i premijer Kosova Aljbin Kurti, naglašavajući da su oni sklopljeni bez njegovog znanja.„Danas su potpisana dva sporazuma od strane zvaničnika koje je ovlastio bivši ministar Palj Ljekaj i ceo pregovarački proces obavljen je pre stupanja na snagu naše vlade. Stoga ovi službenici nisu dobili odobrenje od nove vlade za pregovaranje ili potpisivanje sporazuma. Štaviše, ni tekst sporazuma nije objavljen u javnosti, niti je dostavljen Vladi Kosova. Objavljeni su različiti nezvanični nacrti,“ naveo je Kurti u objavi na Fejsbuku.

„Ma koliko su neophodne veze i unapređenje infrastrukturnih standarda za razvoj naših zemalja i deo evropske vizije za regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, ipak je vrlo važno da proces bude transparentan kao rezultat istinskih pregovora i u potpunosti u skladu sa suverenitetom i zakonima zemlje, ekonomskim prioritetima i u skladu sa obavezama proisteklim iz procesa PAP. U procesu tranzicije vlade, analiziraju svi koraci preduzeti u prošlosti i od nadležnih ministarstava se traži da to tretiraju kao prioritet“, naveo je kosovski premijer na svom Fejsbuk nalogu.

Kosovski premijer Aljbin Kurti kaže da su u Minhenu sporazumi sa predstavnicima Beograda dogovoreni sa prethodnim sazivom vlade.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ivana says:

  Kretenu Kurti pa ni ceo srpski narod ne zna što Vučić dogovara s vama, nemcima, amerima i drugim osvedočenim neprijateljima Srba. Niti on pita narod za mišljenje radi kako mu gazde kažu on je vaš najbolji igrač kao i Milin i svih drugih koji su protiv Srba i Srbije. Toliko poniženja kao pod njim Srbija nije doživela nikada. Srbija gubi na svim poljima od Krajine za koju Vučića boli uvo preko Kosova do Srpske Crne Gore. Ništa od Vučića ni mila, i njegovih poustašenih milogoraca nego ceo srpski narod da pozove našu braću Ruse jer Rusi su s amerima imali dogovor pola pola ako se Juga raspadne ali su Rusi izgubili gotovo sve vreme je da se probude i uzmu svoju polovicu. Ali to mogu jedino uz pomoć Srba da pomognu da se stvori srpska država na prostorima kojima smo bili većina do etničkog čišćenja ustaša uz pomoć Vatikana i Evrope. Ali to Vučku ne pada na pamet no će Vučko ajmo Srbi u eu koja nema alternativu on je njihov plaćenik a naš veliki vođa vučko. Evropa i Vatikan su vekovni osvedočeni naši „prijatelji“ kako kaže Vučić pomogli su sve pokolje Srba u Hrvatskoj i Krajini i pomogli su Hrvatima izvršiti etničko čišćenje Srba. Stolećima Hrvatima pomažu u pokatoličavanju pravoslavaca ne samo u Hrvatskoj, Ukrajini, Belorusiji itd. nego širom sveta. Pomogli su odvojiti pravoslavnu Crnu Goru od pravoslavne Srbije i sad se trude zakuhati rat među braćom. Isto tako su pomogli polovicu Bosne očistiti od pravoslavnih Srba pripremaju i otimanje Vojvodine a vođa kaže naši „prijatelji“ U Srpskoj Crnoj Gori sluga Vatikana Milo predvodi katolike i mrzitelje Srba i pravoslavne crkve ponosi se ustašama i Crnu Goru gura pod papine skute. Zapitajte se braćo Crnogorci kud vas vodi Milo i milogorci oćetel’ ustaše i mrzitelji vere đedova postati? Došlo je vreme da se pokrene ceo srpski narod Srbije i bratske Srpske Crne Gore i da krenemo na ujedinjenje u jednu državu za veke vekova. Dosta je bilo vatikanskih podela i podmetanja preko domaćih petokolonaša.

 2. Za Srbiju says:

  Kakva država, takav i premijer! Kao njega neko nešto pita.

 3. Milica says:

  Svojim negativnim ocenama dva sporazuma Prištine i Beograda, uz insistiranje na taksama ili reciprocitetu, premijer privremenih institucija Kosova Aljbin Kurti „krenuo je u direktne konfrontacije sa SAD". Kurti je, na neki način, doživeo debakl na Minhenskoj konferenciji, jer je takvim stavom zatvorio vrata ključnom savezniku. Izvori prištinskog dnevnika sa Minhenske bezbednosne konferencije govore o tome kako je Kurti zatvorio vrata glavnim kosovskim saveznicima, jer su američki državni sekretar Majk Pompeo i specijalni izaslanik Ričard Grenel odbili da se vide sa njim. „Štaviše, nijedan visoki američki zvaničnik neće se sastati sa Kurtijem bez ukidanja takse na srpsku robu“, kaže izvor lista i dodaje da su za Vašington neprihvatljivi Kurtijevi stavovi o reciprocitetu i odbacivanje dva sporazuma postignuta sa Beogradom. Navodno Kurti je zatražio u Minhenu da se sastane sa Pompeom i Grenelom, ali njihov odgovor bio je negativan.

 4. petrovgrad says:

  Ko finansira taj se šita. Šta umislio kreten da ga zapad finansira a on da odlučuje. Sve finansije na KiM, od Prištine do MZ u neku zabit vode stranci. Kao nije mu jasno.Majmune sada si došao na red. Nema ništa od nezavisnosti Kosova. Za vreme Musolinija i Hitlera bilo je nešto na kratko. Šiptari i Ameri nisu u qubavi. Šiptari Nemce vole, ali Amere nikako.

 5. Damjan says:

  Nebu ni trebao da se pita. Kosovo i nije neka država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *