КУРТИ ПРЕТИ: „Поништићемо ЗСО“

КУРТИ ПРЕТИ: „Поништићемо ЗСО“

28 маја 2017

Кандидат за премијера Косова из покрета „Самоопредељење“ Аљбин Курти изјавио је да ће после победе на јунским превременим парламентарним изборима поништити споразум о формирању Заједнице српских општина.

Он је рекао и да ће Венецијанској комисији послати споразум Београда и Приштине од 19. априла 2013. године, како би оценила да ли је сагласан са међународним стандардима, преноси Н1.

Курти је на конференцији за новинаре о правосудном систему и ставовима покрета најавио стварање парламентарне комисије, која би размотрила досадашњи дијалог са Србијом и процесе приватизације поште и електропреноса Косова.

Он је најавио и остваривање права на референдум пошто сматра да су за девет година независности донете многе штетне одлуке за Косово, без остваривања воље грађана Косова.

Курти је најавио и стварање посебног већа за права радника и „антимафијашко одељење“ у судовима и тужилаштву.

Превремени парламентарни избори на Косову ће бити одржани 11. јуна.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ajaj says:

    Sjaši Kurta da uzjaši Murta. Uzmite nam sve, privatizujte pa nam još i naplatite naše. Ali svakom će naplatiti pravedni Gospod. Sada svi pravimo račun berz krčmara ali doći će Gospod naš i Spasitelj Isus Hristos i svako od nas dobiće po delima našim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u