КУРТИ ПРЕТИ: „Поништићемо ЗСО“

KURTI PRETI: „Poništićemo ZSO“

28 maja 2017

Kandidat za premijera Kosova iz pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti izjavio je da će posle pobede na junskim prevremenim parlamentarnim izborima poništiti sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.

On je rekao i da će Venecijanskoj komisiji poslati sporazum Beograda i Prištine od 19. aprila 2013. godine, kako bi ocenila da li je saglasan sa međunarodnim standardima, prenosi N1.

Kurti je na konferenciji za novinare o pravosudnom sistemu i stavovima pokreta najavio stvaranje parlamentarne komisije, koja bi razmotrila dosadašnji dijalog sa Srbijom i procese privatizacije pošte i elektroprenosa Kosova.

On je najavio i ostvarivanje prava na referendum pošto smatra da su za devet godina nezavisnosti donete mnoge štetne odluke za Kosovo, bez ostvarivanja volje građana Kosova.

Kurti je najavio i stvaranje posebnog veća za prava radnika i „antimafijaško odeljenje“ u sudovima i tužilaštvu.

Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu će biti održani 11. juna.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ajaj says:

    Sjaši Kurta da uzjaši Murta. Uzmite nam sve, privatizujte pa nam još i naplatite naše. Ali svakom će naplatiti pravedni Gospod. Sada svi pravimo račun berz krčmara ali doći će Gospod naš i Spasitelj Isus Hristos i svako od nas dobiće po delima našim.

  2. Batina says:

    A mi ce da ponistimo vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *