КУРТИ СЕ ОСИЛИО: Уместо дијалога, од Србије тражи три милијарде евра!

KURTI SE OSILIO: Umesto dijaloga, od Srbije traži tri milijarde evra!

23 marta 2021

Aljbin Kurti je izjavio da Kosovo ima mnogo pitanja o kojima treba da razgovara sa Srbijom dodajući da bi Beograd morao da ima volju da reši pitanje nestalih osoba, prenose mediji.

On je na okruglom stolu, koji je organizovala Kosovska fondacija za otvoreno društvo na temu „Kako dalje sa dijalogom“, rekao da Srbija treba da vrati Kosovu oko tri milijarde evra duga.Takođe, smatra Kurti, Srbija bi trebalo i da ponudi naknadu za oštećenu imovinu, naknadu za ratna stradanja i izvinjenje.

– Realnost mora biti prihvaćena, mora prihvatiti i istinu i građani moraju imati koristi – rekao je on.

Povodom Zajednice srpskih opština, Kurti je rekao da ne može postojati jednoetnička zajednica koja je potkrepljena presudom Ustavnog suda.

Prema njegovim rečima, istorija Kosova je poznata i srpska vlada bi trebalo da razmisli o zločinima koje je počinila.

Publicista Veton Suroi je rekao da bi sledeća vlada trebalo da preispita proces dijaloga.

– U poslednjih deset godina otkako smo započeli pregovarački proces, geopolitički kontekst u svetu se promenio. Pogrešna američka intervencija, kao što je slučaj sa Grenelom, oštetila je proces dijaloga. Neophodan je povratak SAD u okviru nove dimenzije. Tokom godina stvorili smo zakonska odstupanja. Zajednica srpskih opština je eklatantan slučaj, u suprotnosti je sa našim ustavnim sistemom – rekao je on.

(Kosovo onlajn)

KOMENTARI14 komentara

 1. Lazar says:

  Hoće li još nešto u gotovu? Najviše što može da dobije je Vučić i kompletan "krizni štab", ali da potpiše da ih više ne vraća.

  • Idealista says:

   E šiptar,bojim se da ce vam Prokletije biti previsoke kad budete bezali s Kosmeta.Pravite puteve kroz njih dok imate vremena

  • Suzuki Vitara says:

   O nas mogu da dobiju "stojka", odmah. a za kasnije, videcemo.

 2. Gagi says:

  O cemu da se pregovara i za koga. Cim je pocela ozbiljna kriza na KiM, najuticajniji ljudi medju nasim rodom su prvi prodali siptarima svoje nekretnine i pobegli za Srbiju. Nema smisla da ovom prilikom imenujem te "patriote" jer su oni danas javni i uvazeni politicari cija se "mudra" rec slusa. Eto nama nase muke, isti taj moralni jad danas brani Srbiju, tukli su se nogama i rukama da ostvare tu ozbiljnu politicku poziciju. Kako ce to da realizuju nikome nije jasno, obzirom da nisu uspeli da odbrane svoj prag gde su se rodili i vecna stanista svojih predaka. Platice narod jednog dana okupatorima ove milijarde, to ce biti nasa niska moralna cena izdaje i prodaje najgorih iz naseg roda. Tesko nama sa sobom. Tek sada mi je malo jasnije kakve su sve muke imali stvoritelji i vodje ove nase drzave kroz istoriju, tada je bilo isto kao danas, malo li je poturcenih i pounijacenih. Izdaja samog sebe i potkupljivanje je zacarilo u zivotu ovog naroda, to je mentalna potreba koja je neizbezna (narocito danas) i neophodna za "normalan zivot". Pljacka i zaduzivanje svoje drzave je najpozeljniji i najunosniji biznis koji postoji, zadovoljstvo posle takve uspesne posovne realizacije je nevidjeno i neverovatno - na opstu narodnu zalost.

  • da da says:

   Zamisli da tebi svakodnevno prete,tuku decu na putu u školu,maltretiraju tebe i ženu u trgovini i slično,a država jugoslovensko-ustaška ne reaguje i policija komunistička zataškava,da li bi ti prodao kuću i otišao?

   • Gagi says:

    da da... Nisi dobro procitao, nisam pisao o narodu. Napisao sam NAJUTICAJNIJI, to su upravo oni koji su vodili jugoslovensko-ustasku politiku i unakazili nas narod. Eto istih tih kako se danas busaju u junacke Srpske grudi. Inace, svojim ocima sam gledao sta rade siptari u Stimlju, Podujevu.... dok jos oruzanih sukoba nije bilo.

   • doktrina soka says:

    Bravo,neka se seli na KiM i druzi sa Sipcima,kad mu tako valjaju.

 3. Kosovac says:

  Aljbin je u pravu, video je kada su se Boris Tadić i Tomislav Nikolić ponizno izvinili Hrvatskoj, a Aleksandar Vučić izvinio Bošnjacima. Nisu Šipe trinaesto prase. Pa i oni da se malo ofajde. Nego malo je zatražio. Kod nas postoji poslovica „Naš'o pa zaš'o“, a ovaj Šipo skroman, samo tri milijarde. Rekao mu Bajden da dele fifti-fifti. ……………Moj rođak sa sela bi mu rekao „Trenutno, mogu da vam dam qrac, a za ostalo ćemo da se dogovorimo“. U Briselu ili u Moskvi.

 4. Covid GEJts 2039 says:

  Moze da dobije samo 3 mlrd.porcija svrsa u njupu od nas.

 5. 1389 says:

  Sanjaj Kurta, sanjaj mutra ..

 6. Kulak says:

  Ovaj šiptar je polumajmun.On mora hitno biti ukinut.

 7. da da says:

  Od Srbije u kojoj su jugosloveni i hrvati na vlasti sve je moguće,zato on iznosi ovakve nebuloze,nije šiptar ni smešan ni glup.

  • doktrina soka says:

   Ima on bratiju u vlasti,a kako je videti vole lovu,pa ce biti egal.

 8. Mister Bin says:

  Ovaj Siptar je isti Mister Bin, a takva mu je i politika, smesna i glupa. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *