КУРТИ СЕ САСТАО СА МИЦОТАКИСОМ – ОДМАХ ТРАЖИО: „ГРЧКА ДА ПРИЗНА КОСОВО“

KURTI SE SASTAO SA MICOTAKISOM – ODMAH TRAŽIO: „GRČKA DA PRIZNA KOSOVO“

10 jula 2021

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se danas u Atini sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom.Od njega je, kako se navodi u saopštenju vlade u Prištini, tražio da se Grčka pridruži zemljama koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova.

Kako se dodaje, Kurti je zahvalio Micotakisu na „konstruktivnom odnosu“ prema tzv. Kosovu koji je, kako se tvrdi, „Grčka pokazala poslednjih meseci, posebno dajući podršku liberalizaciji viznog režima za građane Kosova i zalaganjem za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijma“, prenosi prištinski Zeri.

Kurti je, navodi se, rekao da Atina i Priština moraju da ojačaju međusobne odnose zbog, kako tvrdi, „duge zajedničke istorije, zajedničkog cilja mira i bezbednosti na Balkanu i zajedničke budućnosti“.

Micotakis je, prema saopštenju Prištine, potvrdio posvećenost Grcke daljoj promociji i jačanju saradnje između Atine i Prištine, „u okviru promocije evropske perspektive Zapadnog Balkana“.

„Tokom sastanka, oni su razgovarali i o jačcanju bilateralnih ekonomskih odnosa između Kosova i Grčke“, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI8 komentara

 1. da da says:

  Ciganija (grčka) će priznati lažnu terorističku državu.

  • toza says:

   Mogu da nam pljunu pod prozor dok je RUSKOG i KINESKOG VETA u UN. A grci ne samo da bi izgubili obraz, vec i kipar, rodos, kos, kastelrizo..

  • Vidovdanski Uranak says:

   A onda Srbija Severni Kipar.

 2. toza says:

  odmah organizovati susret sa vodjom kiparskih turaka Ersin Tatarom.

 3. Kosovac says:

  Micotakis je potvrdio posvećenost Grčke daljoj promociji i jačanju saradnje između Atine i Prištine, u okviru promocije Evropske perspektive zemalja sa prostora Velike Srbije. Kao da je rekao, „vodite ljubav, a ne rat“. U prevodu, „Jeb.te se“.

 4. 1389 says:

  Ako Grčka prizna lažnu terorističku državu "kosova" da Srbija prizna Kipar kao tursko ostrvo, da vidimo dokle će Grčka da stigne?

  • Ivana says:

   I srpskim i grčkim poslušnicima i slugama komanduje vatikan sakriven iz forme nato.a. Narod naivan, glup i nemoćan u Srbiji, Makedoniji, Srpskoj Crnoj Gori i Grčkoj mudri i pokvareni Latini okreću pravoslavne na pravoslavne neka se kolju da oni ne moraju toliko.

 5. Srbija cveta says:

  Grčka oduvek priznaje Kosovo kao Srpsku pokrajinu što je zapisano i u ustavu Srbije, i oni to ne da menjaju. A kurti koji jeste srpski polutan može malo da se uvati za kuru pa da zaigra šotu, a brat mu Dači da zapeva na mikrofon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *