KУРТИ ШОKИРАО ЈАВНОСТ: „Проблем код набавке вакцина је што Kосмет не признају ни две велике силе које их производе“

KURTI ŠOKIRAO JAVNOST: „Problem kod nabavke vakcina je što Kosmet ne priznaju ni dve velike sile koje ih proizvode“

5 aprila 2021

Takozvani kosmetski premijer Aljbin Kurti rekao je da se Kosmet nalazi u osetljivoj situacija kada je u pitanju nabavka vakcina protiv koronavirusa.

Kurti je istakao da pojedine zemlje koje ne priznaju nezavisnost Kosmeta, među kojima su, kako je rekao, i dve velike sile, proizvode antikovid vakcine i da to treba imati na umu. On je tu, naravno, mislio na Rusiju i Kinu, koje slede međunarodno pravo i ne mogu da privhate davanje državnosti terorističkoj tvorevini.– Naša orijentacija je evropska i evroatlantska, tako da imamo skepticizam i stav prema pomoći zemalja koje nas ne priznaju, zbog toga je i naša situacija u kojoj se nalzimo osetljiva – rekao je Kurti na zajedničkoj konferenciji sa kosovskim ministrom zdravlja Arbenom Vitijom.

Kurti je podsetio da je na Kosmet do sada stigao prvi kontigent od 24.000 doza vakcina Astrazeneka, koje su obezbeđene iz programa Kovaks.

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia je priznao da je predizborna kampanja uticala na povećanje broja slučajeva zaraze koronavirusom.

– Jedan deo građana je izneo optužbe da je izborna kampanja krivac za porast slučajeva zaraze od virusa kovid-19 i to je tačno, jer svako masovno okupljenje je pogodno za širenje virusa. Ipak, mora se razumeti da na dinamičan život često utiču nepredviđeni faktori – zaključio je Vitia.

KOMENTARI2 komentara

  1. Samo take, samo take says:

    Na Kosovu vlada velika Amerika i interes američkog kongresa. Ovaj Kurta je brat blizanac našeg Dači-ja. Osim izgleda i retorika im je jača strana.

  2. padre says:

    E pavi ste, kao što kažete pro zapadno orientisani,a tamo je sve kinesko i rusko zabranjeno za sitnu marvu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *