КУРТИ СРБИЈИ ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ! Ево шта нас очекује

KURTI SRBIJI POSLAO JASNU PORUKU! Evo šta nas očekuje

6 februara 2020

Osuđeni terorista Aljbin Kurti, novi takozvani premijer lažne države Kosovo, poručio je juče Srbiji da neće biti nikakvog dogovora ukoliko zvanični Beograd bude insistirao da kompromisu!?

Kurti poručuje da ne može biti sporazuma sa Srbijom ako je njen pristup da i ona u pregovorima mora nešto da dobije!?! Lider Samoopredeljenja ističe da mu ne pada na pamet da bilo kome ‘nadoknađuje apetite’!? Srpski zvaničnici, reagujući na ove pretnje, upozoravaju da Kurti dokazuje da mu uopšte nije ni stalo dogovora, već da hoće da Srbija politički kapitulira i prizna nezavisnost lažne države Kosovo!Želi da nas ponizi

Kurti naglašava da pristup Srbije ‘i mi moramo dobiti nešto’ ne može biti polazna tačka za rešavanje problema.

– To neće dovesti do sporazuma. Nismo ovde da nadoknađujemo apetite, već da zacelimo rane. Ne može biti sporazuma sa Srbijom ako je njihov pristup ‘i mi treba nešto da dobijemo’. Takvim pristupom ne vidim da možemo naći rešenje. Samo zajedno sa zapadnim državama možemo pronaći neki kontekst gde se može pronaći rešenje. Srbija nikada nije suštinski imala Kosovo, a izgubila ga je tokom Miloševićevog režima – podvlači Kurti, ponovivši i da nelegalne takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije ostaju na snazi.

Komentarišući ove navode, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da Kurti pokazuje da ne želi dogovor sa Srbijom, već samo njenu ponižavajući kapitulaciju.

– Građani Srbije treba da znaju da je ponižavajuća kapitulacija Srba i Srbije želja i pojedinih stranih mentora koji podržavaju Kurtija. Međutim, i oni spolja i oni iznutra treba da znaju da se to, dok je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dok je naroda Srbije, nikada neće dogoditi – kategoričan je Đurić.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenjuje da Kurti beži od pregovora sa Beogradom jer veruje da oni nisu dobri za Prištinu.

– Šiptari beže od pregovora i gledaju samo mogućnosti koje bi mogle da nas udalje od toga. Kurti sve što radi radi da pregovora ne bi bilo. Predsednik Vučić je otkako je počeo da vodi pregovore kosovsku nezavisnost učinio vrlo upitnom. Dobro znaju ko je sa druge strane stola i zato beže od pregovora. Srbima je u interesu da pregovaramo, jer uvek nešto izborimo za narod i zemlju, a oni to nisu u stanju da urade jer nemaju argumente – ističe Drecun.

Kurti nema alternativu

Prištinski analitičar Ramuš Tahiri, na drugoj strani, misli da Kurti nema alternativu sem da ukine takse i nastavi dijalog sa Beogradom.

– Očekujem da će takse na robu iz centralne Srbije uskoro biti ukinute. Kosovo mora da razgovara sa Srbijom jer nema druge alternative. Ne može se na mala vrata provući ni nezavisnost ni priznavanje ili nepriznavanje. Važno je da se postigne sporazum i da ga obe strane potpišu – zaključuje Tahiri.

(Informer)

KOMENTARI7 komentara

 1. deda mraz says:

  Manite se vise cirkusa i ovih sporednih licnosti tj. ovoga mister Bina niko nista ne pita komunisticka hobotnica je u Beogradu i oni nama doziraju zadnjih 10 godina koliko cej siptarima dati tj. oni bi im dali nezavisnost medjutim svima je jasno da Rusi to necej dozvoliti.Nije vise bitno da li nas Rusi vole ili ne vole samo je bitno da su Rusi gladali za rezoluciju 1244 i ne mogu balkanski sepavog joze pioniri to promeniti jer je sada Rusija svetska sila.

 2. Kulak says:

  Kako bilo da bilo ovaj šiptarski kokošar je potpuno nebitan.

 3. frenki says:

  e moji glupi cetnici pamticete vi njega dugo.

  • Leda says:

   Zbog čega?

 4. Gagi says:

  Prvo da plate ratnu odstetu Srbiji od najmanje sto milijardi jer je zbog njihove "nezavisnosti" razlupano pola Srbije. Zatim da obnove sva porusena groblja na KiM, potom da obelodane tajna Srpska stratista gde su zavrsili nevini i jadni ljudi. Pre svih ovih uslova prvo proglasiti okupaciju nase teritorije od strane zapada zbog njihove vojne baze. Naravno da zapad nema nikakvo moralno pravo da pregovara i inicira bilo kakve pregovore. Ovaj njihov "premijer" je pre dvadesetak i vise god. izjavljivao kako je, dok je bio student bacao bombe po KiM i ubijao Srbe. Kakvo crno sedenje i pregovaranje o bilo cemu, da li su ovih prethodnih godina takodje bili pregovori i kakav je rezultat potrosene energije i novca na grdna putovanja. Bas me interesuje, ko li ce od nasih politicara prvi da stisne kolegijalnu ruku ovom zlotvoru.

 5. Slobodanka says:

  Kurti je tek tanki kurton koji se navlači na politiku SAD-a za okupirani deo Srbije.

  • Miraš says:

   Hm, po tome i ostali u regionu liče na njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *