KУСТА РАЗВАЛИО ФРАНЦУСKОГ СРБОМРСЦА: Распали шездесетосмаш, корумпирани интелектуалац, рутави писац чије књиге више нико и не чита!

KUSTA RAZVALIO FRANCUSKOG SRBOMRSCA: Raspali šezdesetosmaš, korumpirani intelektualac, rutavi pisac čije knjige više niko i ne čita!

3 maja 2019

Piše: Emir Kusturica

Bernar Anri Levi je poznat po tome što je svuda gde je stigao da promoviše ideju liberalnog kapitalizma promovisao i rat pod firmom humaniste koji se bori za mir. Nije to bilo samo kada je u predgrađu Pariza saget ispred nekog zida glumio da se nalazi na sarajevskom naselju Ciglane.

Dešavalo se to u toku večere u restoranu Kloseri de Lila, kada je između porcije špageta sa tartufima i boce skupocjenog vina, slao poruke iz „opkoljenog Sarajeva“.Činio je takve stvari u predvečerje agresije na Libiju koju su opustošili i opljačkali Francuska, Britanija i SAD. Isto je činio na Kosovu, Ukrajini, gde god je mogao da u ime odbrane korporacija i vlastitog bogatstva brani ideju demokratskog totalitarizma.

Radio je to u Siriji gde, na sreću, više nisu na vlasti oni koji su tamo ratove sejali od kraja osamnaestog veka! Ipak, najviše se istakao u Libiji gde se danas stuacija dramatično menja i vraća na stanje koje više liči na Gadafijevu Libiju nego na pljačku koju su izveli Sarkozi, Klintonova, Obama…

Zašto ga nema u Venecueli? Zbog toga što je on raspali šezdesetosmaš, korumpirani intelektualac, rutavi pisac čije knjige koje napiše u pariškom „Kafe d flor“ između dva kapućina niko više i ne čita.

Zato su njegove priče o Dodiku kao Putinovom agentu samo novi prostor za propagandističke manevre trulog intelektualca kojeg uzimaju u obzir oni koji je veruju da je svet ostao nepromenjen, baš kao što su, na kraju Drugog svetskog rata, branili Nemačku, a Berlin već odavno pao!

Normalni ljudi u državama gde se veruje u suverenu demokratiju odmahuju rukom na pomen njegovog imena i sećaju se filma „Prohujalo sa vihorom“!

(Iskra)

KOMENTARI6 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Zaista je taj odvratni, pacovskoliki ješa teška ljiga. Nek se pohrvati, tamo među njih bi se savršeno uklopio, jednaki su.

  • Savko Jovanov says:

   Kada bi tamo poveo još i Olbrajtovu, Kušnera i Skota......,

 2. samostalan says:

  Sve si Kusta rekao samo ne i to da je doticni, Jevrejin.

  • Boze Pravde says:

   Pa to svi znaju.

 3. Pastrovic says:

  Ovog govnara obozava i razumije "srbin", koji je pritom i profa na FDU! GoVNar Markovic, reziseronja da ga takvog ni svi Francuzi i Jevreji nemaju. Eno ga u Beogradu!

 4. Kulak says:

  Bravo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *