KUSTURICA: Bosić je prevario Vučića i Dodika, a sad sa strancima hoće da sruši RS

KUSTURICA: Bosić je prevario Vučića i Dodika, a sad sa strancima hoće da sruši RS

24 februara 2014

emir_6 KusturicaIdejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica ocenio je da predsednik SDS-a Mladen Bosić očigledno želi da postane deo međunarodnog aranžmana za rušenje Republike Srpske.

„Kako drugačije tumačiti njegove neistinite tvrdnje o Andrićgradu, zajedničkom projektu Srbije i Republike Srpske, koga naziva mojim privatnim posedom”, zapitao je Kusturica.

Komentarišući tvrdnje SDS-a da se predsednik Srpske Milorad Dodik ponovo meša u izborni proces u Srbiji, „što potvrđuje i njegov sastanak sa liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom u Andrićgradu„, koji je SDS nazvao „privatnim projektom Kusturice koji finansiraju građani Srpske„, proslavljeni srpski režiser je rekao da su u Andrićgrad svi dobrodošli, „i pre i posle izbora”.

„Dobar domaćin ne može da određuje kada neko treba i može da dođe u Andrićev institut”, rekao je za B92 Kusturica, direktor ovog instituta koji se poslednjih meseci bavi prikupljanjem i promocijom neobjavljenih dokumenata o Prvom svetskom ratu.

On podseća da je Bosić, koji je na sastanku kod prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu, kome je prisustvovao i Dodik, obećao da neće rušiti legitimnu vlast na ulici, odmah po povratku u Banjaluku tražio vanredne izbore.

„Tim potezom sam pokušava da ruši integritet Vučića, za šta optužuje Dodika, Koštunicu i Andrićev institut”, zaključio je Kusturica.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *