КУСТУРИЦА: Блате ме они који су Србима нанели више штете од НАТО бомби

KUSTURICA: Blate me oni koji su Srbima naneli više štete od NATO bombi

16 septembra 2015

kusturicaemir-3343Emir Kusturica izjavio je da račun firme „Andrićgrad“ nije blokiran, kao i da nema govora o plenidbi imovine, niti da ima istine u bilo čemu što, kako je naglasio, pišu lažljivci po portalima i televizijama koji su naneli više štete srpskom narodu nego NATO bombardovanje.

„To je jedno obično laganje koje nema veze sa stvarnošću. Porez na dodatu vrednost (PDV) se povlači onog trenutka kada neko podiže novac. Mi smo tako izgradili Andrićgrad. Od milion maraka koje smo platili za materijal i ruke vraćeno nam je 250.000 i taj novac smo dalje ulagali“, objasnio je Kusturica.

Na taj način je, kaže on, PDV činio kontinuirano finansiranje tih objekata.

„Mi smo povukli PDV za tri objekta, jer su bili u okviru blokova od kojih su neki imali dozvolu“, izjavio je Kusturica.

Pojedini mediji objavili su da firma „Andrićgrad“ treba da plati 1,2 miliona konvertibilnih maraka poreza, jer je navodno utvrđeno da su zgrade izgrađene bez dozvole.

„Zgrade u Andrićgradu imaju građevinske dozvole, izuzev tri za koje se čekaju da ih država izda, a ta procedura je duža nego što je to u opštini koja ne želi da čuje sa nas“, istakao je Kusturica, dodavši da je sve u okviru zakona i sve se dešava po proceduri koja je nekad sporija, nekad brža.

Kusturica je naglasio da zgrade u Andrićgradu nisu izgrađene bez dozvole.

„Zahtevi za dobijanje dozvole su podneti državi pre godinu dana, pošto je zaludno bilo šta tražiti od Opštine Višegrada. Mi smo otišli na Vladu i u Vladi to traje duže“, rekao je Kusturica.

On je naveo da su građevinski objekti u Andrićgradu rađeni u blokovima, pa je svaka mala promena prouzrokovala i traženje promene urbanističkih planova.

„U međuvremenu, država koja je dobila od nas molbu da nam izda dozvolu sa projektima koji su dopremljeni menjala je prostorni plan, pa smo i mi potpali pod to. Taj jedan blok kuća, za koji je povučen PDV, u procesu je dobijanja dozvole“, rekao je Kusturica.

(Srbin.info)

KOMENTARI2 komentara

  1. miroslav says:

    Emire nismo svi isti.Mogao si da zivis i radis gde si pozeleo.Odabrao si Srbiju.Hvala ti.

  2. milan says:

    Profesore, nabi ih sve na onu stvar pa pronsaj! To su ljudi koji nisu sisali mater vec kozu pa samo mekecu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *