КУСТУРИЦА И БРЕГОВИЋ: Два великана светске музике и филма свирали у Кремљу

KUSTURICA I BREGOVIĆ: Dva velikana svetske muzike i filma svirali u Kremlju

20 februara 2015

kusturica4235346Dva velikana svetskog filma i muzike, Emir Kusturica i Goran Bregović, svirali su sa svojim bendovima sinoć u Kremaljskom dvorcu u Moskvi, na festivalu balkanske muzike. Glavni gost večeri bio je Emir Kusturica i njegov „No smoking orkestar”, dok su kao predgrupe nastupili Goran Bregović i njegov „Orkestar za svadbe i sahrane”, kao i Sanja Ilić i bend „Balkanika”.

– Koncert je već 10 dana rasprodat, a karta je koštala od 100 do 350 evra – rekao je Kusturica za „Politiku” uoči koncerta, ne propustivši da pomene kako je predgrupa njegovom bendu njegov zemljak iz Sarajeva, nekadašnji frontmen „Bijelog dugmeta” Goran Bregović.

– Raspored svirke i činjenica da smo mi glavni gosti, uopšte ne znači da su ostali orkestri manje vredni. Samo da se zna ko okreće antenu, a ko viče – dobar! – nastavio je Kusturica.

Na naše pitanje, da li i dalje ne razgovara sa Goranom Bregovićem, Kusturica je odgovorio:

– Ne sećam ga se. Davno smo sarađivali, ali čujem da dosta dobro svira – odgovorio je režiser.

Na naše insistiranje da li je moguće da se, ako to već ne mogu u Beogradu, dvojica Sarajlija pomire barem u Moskvi, Kusturica je odgovorio:

– Teško, zato što letimo odmah malim avionom u Rigu, potom u Viljnus. Nakon toga, letim u Urugvaj, gde nastavljam snimanje dokumentarnog filma o predsedniku Urugvaja Hoseu Muhiki, koji napušta predsedničku dužnost – kazao je Emir Kusturica.

 

KOMENTARI2 komentara

  1. aleksandar says:

    ček,bre.kako sanja ilić i balkanika???

  2. aleksandar says:

    a,joooj,izvinite.ja sam se prebacio na njegovu ženu.permutovao.izvinjavam se još jednom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *