KUSTURICA: Kod nas svaka budala govori o svemu, jer misli da zna sve

KUSTURICA: Kod nas svaka budala govori o svemu, jer misli da zna sve

1 aprila 2014

emir kusturica 4Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica rekao je da je „kičeraj“ postao privlačan za deo stanovništva, a najbolja potvrda toga je BN televizija.

Kusturica je rekao da ova medijska kuća izgleda ima za cilj da sve Srbe stavi pod jednu šatru, te im pušta najgoru muziku koja postoji, pa onda red dekoltea, red intelekutalaca koji pričaju o bezbednosti, pa vremensku prognozu…

„I kada pogledaš količinu šatre pod kojom ta televizija provodi vreme, vidiš da je taj novi čovek koji se stvara isto kao kombinacija kad na telo svinje staviš glavu krave i padaš u intelektualnu komu“, ocenio je Kusturica za banjalučku Alternativnu televiziju.

On je rekao da je na Zapadu društvo takvo da ne može svako do mikrofona da dođe.

„Kod nas svaka budala sa ulice, posebno posle ovog interneta, može da govori o svemu onome o čemu ne zna, jer su potpuno pomešani pojmovi. Pristupnost informacijama odjednom postaje neka vrsta obrazovanja, što naravno nije“, istakao je Kusturica.

KOMENTARIJedan komentar

  1. bojana says:

    Nekoga istina "pogađa " ,a nekoga oslobađa ... Pameti nam na ovim Srbskim prostorima nikad nije nedostajalo ,ali je to slabo dolazilo tamo gdje je naj potrebnije da se pokaže . Eto sami Bog nam je poslao Kusturicu ,ali kod mnogih ni to ne prolazi ,zombi ostaju zombiji ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *