КУСТУРИЦА: Мржња према мени и мојој породици

KUSTURICA: Mržnja prema meni i mojoj porodici

7 decembra 2017

Reditelj Emir Kusturica izjavio je danas u Višegradu da tvrdnja da on nekome otima zemlju, i to posebno bošnjačku nije zasnovana ni na čemu drugo, nego na pustoj mržnji i onome u čemu ti koji takve tvrdnje iznose u javnost, žive već 30 godina, od kako su počeli da vrijeđaju njega i njegovu porodicu.

Nakon današnjeg ročišta u Osnovnom sudu u Višegradu povodom tužbe koju je Kusturica podnio protiv Ćamila Durakovića i „Avaz-Roto Pres“ Sarajevo zbog tekstova objavljenih u „Dnevnom avazu“, Kusturica je rekao novinarima da je Duraković u javnost iznio netačne podatke o njegovom navodnom otimanju bošnjačke zemlje i „pranju novca“, te da je riječ o klasičnoj kleveti.

„Tu nema šta da se priča, riječ je o netačnim podacima. Ja jesam par puta ‘oprao’ novac, ali onaj koji mi je ostao u farmerkama i koji je oprala mašina za veš, a ovo na šta su oni aludirali, to nije postojalo“, istakao je Kusturica.

On je naveo da ima toliko komisija, inspekcija – poreskih i raznih drugih, tako da bi sigurno utvrdili da li je oprano hiljadu maraka, a ne njegovih stotinu dinara u starom džepu.

Duraković je ranije izjavio da se Rezervat biosfere „Drina“, koji bi trebalo da veže nacionalne parkove „Tara“ u Srbiji i „Srebrenica“ u BiH, ne može graditi bez posebne saglasnosti preko privatnih posjeda Bošnjaka i zaobići srpska sela, a kao krivca označio je Kusturicu.

Reditelj je odgovorio da ga Bošnjaci optužuju za uspostavljanje Nacionalnog parka „Srebrenica“, te da se ponavljaju kremanske laži da se zbog njega neće moći graditi, gajiti stoka, sjeći šuma.

„To je toliko realno kao i pokušaj Durakovića da Fekalijama koje Drinom stignu do Srebrenice doda i one srebreničke, pa ih vrati uzvodno“, uzvratio je tada Kusturica bivšem načelniku opštine Srebrenica.

Iskra

KOMENTARI3 komentara

  1. Ivan Grozni says:

    Kusto,iskreno mi je zao i Tebe i tvoje familije ali moras biti svestan da se uspeh jednog coveka na ovim prostorima ne gleda afirmativno. Da se sluzis lazima i valjas po blatu sa doticnim osobama,da si njima ravan,ostavili bi te na miru. Ovako, bio si i bices meta ne doraslih i zlobnih sunarodnika. Zato! Glavu gore i ne pridaji paznju zlobnicima. Ima nas mnogo vise koji te volimo i cenimo za ono sto si i sto si dao svim ljudima na ovim prostorima.

  2. Zaharije Serak says:

    Bivsi drugu iz kafica "Miris Dunja " kod Besima.Kakva je tvoja mrznja,ako mozes da spominjes i psujes familiju,a posebno majku Camilu Durakovicu.Sjeti se svoga boravka u Parizu i ukljucivanja u Televiziju Sarajevo.

  3. goran says:

    Ne moze nijedan dan bez Kuste. Covek je nocna mora. Ja sam Srbin, ali mi se Kusta popeo na glavu. Dajte malo da cujemo i druge stvaraoce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *