KUSTURICA: Nemiri u BiH su izrežirani, a sve je upereno protiv RS

KUSTURICA: Nemiri u BiH su izrežirani, a sve je upereno protiv RS

16 februara 2014

SRBIJA KUSTURICA PRAVNI FAKULTETReditelj Emir Kusturica smatra da je višednevni narodni bunt u Federaciji BiH apsolutno izrežirani koncept protiv Republike Srpske i za stvaranje unitarne Bosne.

Kusturica smatra da su izrežirani za hitnu potrebu rušenja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Kusturica je, učestvujući u danas u emisiji „Sedmica“ Radio Beograda, rekao da je priča o socijalnim razlozima za bunt „više priča za Dikensa“ nego za njega.

„Znamo da svi, osim Rusa, žive od 250 evra, a da pritom nose Armani i da uspevaju da izdržavaju porodicu zato što su još uvek jednom nogom na selu“, rekao je Kusturica komentarišući višednevne proteste u više gradova Federacije BiH poslednjih dana.

Tvrdi i da unutar bošnjačkog ešalona vladaju razne obaveštajne službe koji tu, kako je rekao, među obaveštajnu borbu završavaju na neobičan način.

„Koja je to spontana gladna masa koja u jednom danu sruši ili zapali četiri najozbiljnije institucije u jednoj državi…… Koja je to spontana gladna masa koja uspeva da zapali zgradu Predsedništva koja simbolički spaja tri naroda po Dejtonu……Spajalo ih je i u vreme Tita“, rekao je Kusturica zapitavši, najzad, koja je to gladna masa koja zapali Arhiv u kome izgori sve što se tiče Austrougarskog perioda.

Demonstracije u gradovima Federacije BiH su se 7. februara pretvorile u rušilačke i tada su zapaljene četiri zgrade kantonalne vlade, u Sarajevu sedišta federalne vlade i Predsednistva BiH.

Govoreći o obeležavanju 100. godišnjice od početka Prvog svetskog rata, Kusturica je rekao i da će najkasnije za 10 godina u svim gradovima Republike Srpske i Federacije početi potpisivanje peticije kojom će se tražiti revizija procesa protiv Gavrila Principa i „mladobosanaca“ koji su osuđeni za Sarajevski atentat 28. juna 1914. godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *