КУСТУРИЦА о ансамблу „Александров“

KUSTURICA o ansamblu „Aleksandrov“

26 decembra 2016

1452253-kusturica-4t

Vest o tragičnoj pogibiji članova ansambla „Aleksandrov“ potresla je našeg proslavljenog režisera Emira Kusturicu, koji je dva puta nastupao sa članovima ovog umetničkog ansambla. U izjavi za „Novosti“, Kusturica kaže da je postojala ideja da snime zajednički projekat i otkriva kako je bilo sarađivati sa ruskim umetnicima.

– Kada su članovi hora „Aleksandrov“ iza vas, dok svirate gitaru, zakoni gravitacije prestanu da važe. Snaga tog hora je u ruskoj duši i njihovoj borbi za Rusiju. Ta borba je uvek bila odbrambena, pa je tako i njihov svaki nastup bio lišen oholosti i prazne uzvišenosti, koju vojni orkestri često demonstriraju – kaže Kusturica.

Kusturica ističe da nikad niko ko se bavi horskim pevanjem nije postigao takav rezultat kao hor „Aleksandrov“ i ističe u kakvom će mu sećanju ostati ruski umetnici:

– Neizmerna snaga, ona koja pred oči donosi silu, ali i nostalgična osećanja. Takav spoj snage i nostalgije je bio umetničko čudo, koje nismo videli nigde drugde. Slava im i hvala za divno delo koje su ostavili iza sebe!

KOMENTARI2 komentara

  1. Vladimir says:

    Velika tragedija. Vecna im slava ! Srbi iskreno tuguju sa bracom Rusima. Obama je odlucio da se osveti Putinu na najogavniji i najlicniji moguci nacin jer zna da protiv Rusije ne moze nista pa hoce da ujede Putina za srce. Pozdrav svim patriotima. Za one koji citaju engleski : http://www.whatdoesitmean.com/index2194.htm

  2. Pastrovic says:

    Da je srece ko sto je nije, i nasa porobljena Otadzbina je trebala da obznani ako ne dan zalosti, ono barem nesto blizu toga. Ovako nam ostaje da gledamo i slusamo divne i talentovane ljude ansambla kojeg vise nema. Vjecnaja pamjat, mili moji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *