КУСТУРИЦА О ПУТИНУ: Он је шанса за цело човечанство!

KUSTURICA O PUTINU: On je šansa za celo čovečanstvo!

12 decembra 2015

emir-kusturica-vladimir-putin-russia-today-rasa-tudej-proslava-foto-ap-1449823378-801841Kada razgovarate sa predsednikom koji u trenutku opasnih sukoba umesto da govori o sili, kaže da će Rusija postati najveći proizvođač organske hrane na planeti, to znači da za čovečanstvo još ima šanse.

Ovim rečima, reditelj Emir Kusturica, opisao je, za „Novosti“, svoj susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na proslavi 10. godišnjice televizije Raša tudej. Čuveni umetnik i njegova supruga Maja na prijemu koji je održan u četvrtak uveče, sedeli su na počasnom mestu i delili sto sa Putinom.

– Sa predsednikom Ruske Federacije imao sam srdačan, prijateljski razgovor. Kao takav, on nije za javnu upotrebu, bilo bi to nepošteno i neprimereno. Dovoljno je reći da smo razmenili misli o trenutnoj krizi. Putin je predsednik, ja sam filmski reditelj, pa taj razgovor nema političko značenje.

Proslavljeni reditelj kaže da su razgovarali o širokom krugu tema, „ponajviše o formiranju ruske baze na Balkanu, odnosno u našoj zemlji“:

– Ja sam mu predložio da postavi ruske rakete u mom dvorištu!

Kusturica ističe da je televizija RT najznačajnija medijska pojava od polovine prošlog veka do danas:

– U trenutku raspada Jugoslavije, a zatim i agresije na našu državu, živeli smo u svetu jednokanalnih informacija. Svet je i dospeo u ćorsokak jer druge strane nigde nije bilo, njena misao bila je ugušena. RT je ta dugo iščekivana druga strana, posle deset godina rada ove medijske kuće, pokazalo se da svet želi da je vidi i čuje, da je čovečanstvu neophodna da bi samo sebe sačuvalo.

Slavni reditelj je na prijemu nastupio sa svojim „No smoking orkestrom“.

RAŠA TUDEJ RAZOTKRILA PREVARU

Kusturica kaže da je bilo „divno prisustvovati i učestvovati na priredbi jedne ovako moćne i važne institucije“:

– Ona stara propaganda na koju smo silom prilika navikli, koja je sofisticirana i u sebi krije prevaru, imala je za rezultat da biznis počne upravljati politikom. RT je, između ostalog, razotkrio taj katastrofalno loš poredak stvari.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *