Kusturica otkrio ko je najbolji političar po njegovom mišljenju!

Kusturica otkrio ko je najbolji političar po njegovom mišljenju!

2 novembra 2014

emir kusturica 1723s3Reditelj Emir Kusturica izjavio je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najveštiji i najdarovitiji političar koga je u životu sreo.

Kusturica smatra da je Dodik, posle bivšeg francuskog predsednika Fransoa Miterana, „čovek koji sa lakoćom rešava najteže probleme i u letu shvata ekonomske zakonitosti, i koji je, uz to još i narodni čovek“.

– Postoje ovi drekavci, još otrovani logikom jednopartijskog sistema u kojem se pobeđuje aklamacijom, koji govore kako nije pobedio. Čovek je pobedio i kao predsednik i ima skupštinsku većinu, rekao je Kusturica u intervjuu za „Euro blic“.

Reditelj je rekao da ideju i tvrdnje o njegovoj naklonosti političarima obrnuo, dodavši da su političari naklonjeni njemu.

– Pošto se nisam bavio poezijom, nego velikim projektima koji podrazumevaju infrastrukturu, tu moraš da kontaktiraš sa ljudima sa vlasti, da napadaš fondove i ministarstva i da polažeš račune nekom ko ti u tome pomaže. To su utopijski projekti koji nisu mogli biti realizovani bez naklonosti državnih struktura, rekao je Kusturica.

On istakao da će sve što je napravio ostati, ali da će ostati i „jeka“ koja govori o tome da Gavrilo Princip nije terorista.

– Ostaće i jeka koja govori o tome da Princip nije bio terorista. Vučić je rekao za Si-En-En  da je on naš junak. Dodik je postavio spomenik u Istočnom Sarajevu. Nekako sam isprovocirao neku pozitivnu dimenziju kod tih naših političara. Da nije bilo Andrićgrada, Vidovdan bi bio zaboravljen, rekao je Kusturica.

On je istakao da je sve što je zaradio u inostranstvu uložio u Srbiju, za razliku od onih, koji su kako kaže, sve što su zaradili u Srbiji izneli napolje.

On kaže da Mokra Gora ima infrastrukturu kakvu nema švajcarska planina i da ona nije njegova, kako kaže, „prćija“, niti je tamo formalno direktor. Njegov je, kaže, „Mećavnik“ i farma koju tamo ima.

– Tako je bilo i kod Andrićgrada. Osim što je proglašen kao kruna genocida, a da nijedan sud nije utvrdio da je genocida bilo, napali su me i naši, tražeći ‘čiste račune’. Tri godine sam neprestano ponavljao da je oko Andrićgrada odlučivao savet u kojem opština ima svog predstavnika i dobija finansijske izveštaje. (Lider SDS-a) Mladen Bosić neprestano ponavlja da oni hoće čist račun, i neprestano dobijaju taj čist račun, rekao je Kusturica.

(EuroBlic/Vesti-online.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Mare says:

    Sa svim svojim pljackanjem male srpske predobar je politicar, nema sta. Ti si se takodje ovajdio tamo ovakvim fanatacnim pisanjem i izjavljivanjem i to obicno pred i posle izbora. Zanimljivo.

  2. milan says:

    Ovi naši političari gegavci, plus nepismeni ljudi koji niti hodati svetom neznaju, treba samo da pitaju profesora Emira, kako i šta da rade i nemogu da promaše!

  3. Jevto says:

    Kusta je iznad obicnih i prolaznih smrtnika ; iznad vremena, prefinjeni umetnik .....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *