КУСТУРИЦА: Озбиљно размишљам о кандидатури за градоначелника

KUSTURICA: Ozbiljno razmišljam o kandidaturi za gradonačelnika

18 avgusta 2015

reg-kusturica 64565676Na crtu lokalnim političarima bi u izbornoj kampanji iduće godine mogao da stane svjetski proslavljen režiser Emir Kusturica.

On je za ATV potvrdio da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Trebinja, a da je svaki dan sve bliže odluci da se prihvati tog izazova jer ga grad na Trebišnjici inspiriše i u njemu namjerava da realizuje nekoliko velikih projekata.

“Glavni projekat je Crkvina, drugi je aerodrom koji iz nekog volšebnog razloga nije završen i ima ta ideja da se Trebinje ojača kulturološki. Dakle, to sve skupa. Ako to podrazumijeva mjesto gradonačelnika ili moju kandidaturu, jer naravno to ne može niko da vam da, to morate da osvojite, tako da se to uzima u obzir kao jedan od mojih budućih projekata”, izjavio je Kusturica.

Živio sam u mnogim gradovima, ali Trebinje mi je najdraže kaže Kusturica za ATV. Slavnog režisera oduševljava položaj grada, raspored ulica i arhitektura. Tvrdi da su sa ovog podneblja potekli najveći srpski intelektualci i prva buržoazija, kao i da je Trebinje rasadnik snage i mudrosti. A sve ljepote i resurse Trebinja Kusturica bi upotrijebio na najbolji mogući način smatraju u SNSD–u. Zato bi on vrlo lako mogao da bude prijedlog stranke za prvog čovjeka grada. Ipak konačna odluka još nije pala.

“SNSD još uvijek o tome nema stav. Istina je da jedna takva ličnost, međunarodno poznata i priznata, bi sigurno učinila veliku čast građanima Trebinja ukoliko bi se prihvatila kandidature.”, rekao je Dragoslav Banjak, sekretar GO SNSD Trebinje.

I oni koji ga ne vole i oni koji mu se dive, smatraju da bi Kusturičina kandidatura politički scenu u Trebinju učinila vrlo uzbudljivom. Neki od građana Trebinja poručuju da njihov glas ima i bez kampanje.

A ako odluči da ide u trku za gradonačelnika Kusturica je kaže već prelomio. Stranačke zastave neće biti dio kolora njegove kampanje.

“Da li neko može da bude predstavnik građana i da bude gradonačelnik to je veliko pitanje, ali da ima razgovora o tome ima. Nestranački kandidat bi bio svakako, a čiji ću biti prijedlog to ćemo vidjeti”, rekao je Kusturica za ATV.

U SDS-u danas nisu željeli da komentarišu moguću kandidaturu Emira Kusturice. Smatraju da je to jedan od probnih balona SNSD-a, i poručuju da se nikoga ne boje i da će sa svojim kandidatom ići u trku za poziciju prvog čovjeka grada. Apetite da se ponovo kandiduje ima i sadašnji gradonačelnik Slavko Vučurević.

(ATV)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    Nemoj Emire ako Boga znas! Vlast i vatra deformisu sve sto zahvate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *