КУСТУРИЦА СЕ ОГЛАСИО у вези протеста против „РИО ТИНТА“

KUSTURICA SE OGLASIO u vezi protesta protiv „RIO TINTA“

6 decembra 2021

Rio Tinto se pokazao kao kompanija koja je jača od država. Padale se države u Latinskoj Americi, radili su šta su hteli u Australiji i moje iskustvo govori da je sve ovo što se dešava otišlo predaleko, a da je jedini način da se ti kolonijalni zavojevači spreče, sjedinjavanje naroda i dražave u borbi protiv te nemani, rekao je proslavljeni reditelj Emir Kusturica u Intervjuu za Novosti.On kaže da „jednom kad si pustio Rio Tinto da započne istraživanje kao da si vojnu silu pustio u dvorište”, ali se istvoremeno pita i zašto protesti koji se dešavaju danas “nisu dobili svoj zamah letos”:

– Odgovor je naravno politički. Približavaju se izbori, pa se onda inserti iz naše realnosti ubacuju u jednu dobru nameru, a onda nastaje opšta komplikacija, pa se postavlja pitanje ko će nas bolje zaštitii od Rio Tinta: da li ovi koji pretenduju da preko ekologije prezmu vlast ili aktuelna vlast. Kusturica naglašava da je “čvrsto uveren da se za političku vlast treba boriti svim legalnim sredstvima, ali ovde se očigledno ukrštaju svi oni elementi nama poznati od pada Miloševićeve vladavine”:

– Dakle nas od Rio Tinta hoće da zaštite nevladine organizacije kojima upravlja porodica Rokfeler i pretpostavljam da bi oni rado isterali i Kineze odavde, pa se postavlja logično pitanje: kako možemo da verujemo da Rokfeler finasnira isterivanje ili zaustavljanje Rio Tinta u Srbiji. Što bi rekli ovi na Jugu: Ja u to ne verujem – kazao je Kusturica.

Legendarni reditelj, podseća, međutim, da od Prvog srpskog ustanka, koji je bio autentičan, “nijedan prevrat nije postojao u našoj istoriji kojeg nisu izvele obaveštajne službe zapadnih sila, zaključno sa onim petoktobarskim”.

– I još jedna sumnja i ponavljanje, teško možemo verovati u to da Rokfeler finansira neke od pokretača ovog blokiranja Srbije i da pritom ima smisla za zdrav život Srba, a on bi trebalo i državi i narodu da bude najpreči – poručio je Kusturica.

KOMENTARI8 komentara

 1. Rafmanjinov says:

  Pomozi Gospode, da oborena u prah,iz praha ustane, da se rasuta sabere ,da oslepela progleda, da ubijena ,mučena i spaljena, da zaklana,zgažena obešena i raspeta, u znane i neznane grobove sahranjena, i iz svih grobova i muka vaskrsla, CELA SRBIJA STANE POD JEDAN VENAC!!!!

  • Dr says:

   Amin

 2. persida says:

  Ovaj preletac uvek radi za vlast, pa i ovoga puta. Govorio, tek da nista ne kaze.

  • History planet says:

   Žalosno što svi mislimo da je tako uman a on je uvek nedorečen i nema neke konačne definicije u njemu. On sam nekako još nije našao svetlo iz tunela svojih agonija, međutim u pravu je da smo kolonijalizovani, da sve liči na demokratiju nakon Miloševića - prodati sve strancima i napuniti budžet nad kojim ja vladam, a narod? Ah, naord će se snaći. Treba prodati ifabrike sa radnicima, radnici posle nek se žale svojim gazdama strancima a ja ću i dalje sedeti u mojoj fotelji i gladiti svoju ćubicu jer ste me to vi izabrali. Dakle i mi ostali smo u toj istoj agoniji. A zaboravio je da kaže da nam je spasenje u Hristu.

 3. Zoran says:

  Sta bi, Rotsild pomaze demonstrante, a ti si ipak za ocuvanej prirode, ali protiv Rotsilda. Sta cemo sad? :)

  • I Love Jesus says:

   Evo razmišljam šta ćemo, Biblija nam savetuje da ostavimo gnev za dan gneva Božijeg jer će svako od nas dobiti po delima svojim. Niko neće uteći pravednom sudu Božijem osim ako se ne obrati samom Bogu kroz Hrista - Sina Njegovog a našeg Gospoda i Spasitelja.

 4. Beli Orao says:

  Ispade kaza nešto što neznači ništa , što to bi Kusturice ???

 5. I Love persida says:

  On ne veruje u Rokfelera i njegove mutne radnje. Ne veruje u teorije zavere, a one se nama dešavaju u praksi a ne u teoriji. Međutim ovi industrijalci koji jesu finansirani od Rokfelerovih i ostalih bankara sami su priznali da "podmažu" najpre korumpiranog državnika da im proda zemlju a onda na njoj izrabljuju radnike domaćeg stanovništva za najmanju moguću dnevnicu. Sami su sve to objasnili i niko im ne može ništa radi korumpiranih državnika u evropi i korumpiranih poglavica u africi i gde god se našli. Mi više zaista nememo čime da se hvalimo osim spasenjem u Hristu. Planovi i projekti su već kupljeni-prodati, samo je ostao još taj glupi narod što ne želi da se otruje na sopstvenoj zemlji, ali vala će ga ubediti Brnaby i her Vuči. Biće i nama neki sendvič ili pomoć od 20 evra jer "Srbija ima puno para" reče Vuči pri čemu uvek smatra da je on ta Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *