КУСТУРИЦА: Српски народ је дужан да очува своју светосавску идеју

КУСТУРИЦА: Српски народ је дужан да очува своју светосавску идеју

17 августа 2021

Прослављени режисер Емир Кустурица сматра да је идејом контроле и уцеловљења свет „под фирмом морала изгубио морал“, а да је српски народ, стојећи на мјесту између две цивилизације, задужен да своју светосавску идеју очува као једину егзистенцијалну онтолошку линију.Он је за Спутњик рекао да је велико питање у којој мери данас западно хришћанство опстаје и примећује да је то у Европи све мање.

– Свет је изгубио морал због тога што је индивидуални морал доведен у питање. Чак је и системско решење идеје родне равноправности заправо један од тих механизама. Други је „блек лајвс метер“ зато што уместо да се профилише социјалност те две расе, оне се упућују једна против друге – наводи Кустурица.

Говорећи о томе да је на Западу индивидуализам стигао до слепе улице, Кустурица каже да је данас тешко доћи до дубоких истина, оних које могу бити примењене у обичном животу.

– Тешко је то зато што је број изазова огроман, што дјеца одрастају уз порнографију, што њихова имитација тог фиктивног света постаје њихово искуство, а не директно искуство. Можда овог директног искуства више и не може да буде с обзиром да је планета накрцана камерама на које су људи пристали – закључује Кустурица.

(Дан)

KOMENTARI2 коментара

  1. Косовац says:

    Да, Запад је изгубио морал, јавно, сада је то и малим мравима јасно. Запад је изгубио морал све балавећи о моралу, и људским, и женским правима. Глупи Фашисти досађују около представљајући се као Антифа. ……………Запад је изгубио морал, сада је то материјално доказано Хашким трибуналом, Сребреницом. Коришћењем појма „климатске промене“ за пљачку сиромашних народа. Причом за дебилану да Мини ХЕ уништавају шуме и краду воду из потока, задовољни што им то дебилана и новинари верују. ……………Запад је већ почео да слаби електро-енергетску јачину Србије одустајући од уговора за градњу термоелектране Костолац. По налогу Александра Вучића, потписника климатског договора у Софији. У ствари, он је то потписао да прихвата налог Запада, а то је био кобајаги договор. Као што су то такође потписали и сви лидери са простора Велике Србије (Западног Балкана, Српског Света). Сада Александар Вучић остварује налог Запада да погаси све српске термоелектране – Обреновац, Дрмно, Костолац. И тако створи услове који ће новинарима и српској дебилани оправдати изградњу неколико нуклеарних „српских“ фукушима и тако решити створени српски и Западни проблем о недостатку електричне енергије. И добиће сви енергију која је еколошки нуклеарно чиста, „одржива“ и „ефикасна“.

    • Косовац says:

      Ако је министар Зорана Михајловић одустала од уговора са Кинезима да граде нову фазу ТЕ Костолац, можда је она кривац, а можда није кривац Александар Вучић?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u