КУСТУРИЦА: „Танак сам глумац, али добар сам комуниста!“

KUSTURICA: „Tanak sam glumac, ali dobar sam komunista!“

22 februara 2017

Kusturica 4t45

Na zvaničnom sajtu Festa objavljen je intervju s rediteljem Emirom Kusturicom, čiji će film „Na mlečnom putu“ otvoriti ovogodišnji Festival 24. februara.

– Fest je preživeo. On je kao i naša država, pokušava da nađe svoje mesto među festivalima kao i država prema drugim državama. Fest je bio mezimče Amerike i Evrope, svi filmovi su stizali do rumunske i bugarske gvozdene zavese. Kada je srušena Jugoslavija, meni je bilo žao pa sam, koliko je to bilo moguće, pomogao Fest – rekao je Kusturica.

Mnogi su fascinirani učešćem zvezde kao što je Monika Beluči u srpskom filmu, a mnogi su Kusturici zavideli na scenama koje je imao sa njom kao glumac. Na pitanje šta je za njega značila ta umetnička saradnja i po čemu će je se najviše sećati, Kusturica je odgovorio:

– Pošto sam ja tanak glumac, ali sam dobar komunista, moja uloga je bila da pratim rad oko sebe, Moniku Beluči i Slobodu Mićalović. Moram da kažem da sam oduševljen njihovim kreacijama, koje su i meni pomogle da budem i reditelj, ali i glumac komunista.

KOMENTARI4 komentara

 1. prvoslav says:

  Znamo da si komunista, novokomponovani titoista koji obnavlja Jugoslaviju. Lazni nacionalista.

  • DeLuxe says:

   Po tebi bi trebao biti pop koji je pedofil i lopurda kao i svi drugi popovi. Kad shvatite da su crkva i sve druge religije leglo zla onda ce vam biti bolje.

  • Jovan says:

   Ako je jugosloven onda je to lose, ali ja mislim da nije, naprotiv. A sto se tice komunista nista lose, mnogo je gore biti antisrbin i "demokrata mondijalista"; i Karadjordje je bio komunista i ukinuo je ropstvo i feudalni sistem, i podelio zemlju seljacima. A danasnje "demokrate" su 2000-te ponovo vratile feudalni i robovlasnicki sistem!!! Nismo svi jednaki i normalno je da inzenjer i lekar zaradjuju vise od obicnog radnika, ali NENORMALNO JE da neko ima 100 000ha zemlje ili milion $ u banci; niko nije milion puta vredniji od drugog covek, a ni 100 000 x pametniji.

 2. radoman says:

  u svakom slučaju, kvalitetnije opredeljenje je biti nacionalno opredeljen komunista, nego liberal ili kapitalistički nacionalista. Kada će već biti jasno da mali čovek ima samo štetu podržavajući liberalno kapitalističke pravce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *