КУСТУРИЦА: Снимићу филм о Асанжу

KUSTURICA: Snimiću film o Asanžu

7 jula 2015

Emir-Kusturica-750x499Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica potvrdio je u izjavi za „Iskru“ da će snimiti dokumentarni film o najpoznatijem svetskom azilantu Džulijanu Asanžu!

– Već smo kontaktirali, ići ću kod njega u ambasadu Ekdvadora u Londonu, i, i jedan i drugi radujemo se budućoj saradnji i radu na filmu – kaže Kusturica.

Dnevni list „Informer“ ranije je objavio da će Kusturica snimiti dokumentarni film o najpoznatijem svetskom azilantu koji će, kao i intervju sa Asanžomm, biti emitovan na RTS- najverovatnije sledeće zime.

– Kusta već neko vreme želi da uradi priču o Džulijanu i njegovom sajtu „Vikiliks“ koji je izazvao globalnu pometnju objavljivanjem tajnih dokumenata američke administracije. On ga doživljava kao modernog Robina Huda, hrabrog čoveka koji je raskrinkao brojne diplomate i državnike širom sveta – naveo je izvor ovog dnevnog lista.

List prenosi da će Kusturica prvo snimiti veći deo filma a onda će posetiti Asanža u Londonu i zabeležiti kako izgleda njegov život u ambasadi u kojoj je dobio azil, i koju ne može da napusti kako ne bi bio uhapšen i izrčen Švedskoj.

(Iskra.co)

KOMENTARI2 komentara

  1. demos kratius says:

    Molim te brate Kusto smisli neki dobar plan i oslobodite ga od crvenih mundirai pomozite covjeku da stigne u juznu ameriku

  2. Pajdo Politra says:

    Kako i zašto se sve te laži i gnjusobe ... pardon "Političke istine" događaju i serviraju? Dovoljno je pozvati neki “Nacionalni ponos” pa ćemo im i povjerovati!?! Pa se onda pojavi politička inicijativa … „zavadi pa ovladaj i vladaj“ kao velika gesta prijateljstva, a krv se lije i lije sve u interesu naroda, a „prijateljske“ KASSE se pune i pune … a narod sve siromašniji! Konzekventno se onda te „Političke istine“, od onih koji ih serviraju, koriste za buduće "interese" i "Političke istine"! Sve to bez da je neki od tih lažova ... pardon "zastupnika narodne volje" odgovarao i pred narodom i pred bogom ... ako ga ima!?! Zar nas ne smeta svaki dan barem nekoliko puta slušati susjeda, sagovornika ili kolege na poslu; "A šta mi mali tu možemo?"? Ma ljudi, koliko puta smo i sami tu rečenicu izgovorili? Da li smo već "isprani i iscrpljeni" do te mjere da nam je svejedno šta se događa, šta će se događati i šta ostavljamo našoj djeci? Da! Julian Assange se usudio "Političke Istine" otvoriti javnosti i sada ga ti isti lažovi, pardon "Zastupnici nacionalne volje" hoće osuditi kao zločinca! Osuditi zato što je objelodanio istinu o njihovim lažima i gnjusobama! Njemu će biti suđeno u ime naroda! Kojeg naroda? Šta radi I vjeruje taj narod? Gdje je interes toga naroda? Da živi u lažnom uvjerenju da mu je onaj koji ga laže i koristi za vlastite … pardon „vise političke ciljeve“ veći prijatelj od onoga koji mu objelodanjuje „Političku istinu“? Znači ... zločin je objelodaniti istinu! Julian, Pajdo ti daje svoj glas! Dao bih ti i svoj sigurni krov, ali ga nemam! Nisam se dovoljno služio lažima ... pardon, "političkim istinama" u životu da bih imao siguran krov! I ja sam na istim "Galgama" i samo čekam da netko povuče ručicu i da se omča zategne! A tko to danas u ovome svijetu nije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *