КУСТУРИЦА: Западна Европа или САД могу покушати да нападну Русију попут Наполеона и Хитлера (ВИДЕО)

KUSTURICA: Zapadna Evropa ili SAD mogu pokušati da napadnu Rusiju poput Napoleona i Hitlera (VIDEO)

17 jula 2018

Postoji scenario u kome Rusiju mogu da napadnu zapadna Evropa ili SAD, rekao je Emir Kusturica za RT, ističući da su Napoleon i Adolf Hitler to pokušali jednom, ali obojica nisu uspeli.“Zapadna Evropa ili Amerika će pokušati učiniti ono što je Napoleon pokušao” , naglasio je Kusturica dok govori o odnosima između Moskve i Zapada.

“Napoleon je otišao u Rusiju sa 600.000 vojnika i vratio se sa 30.000. Hitler je poražen, ” nastavio je.

Ipak, poznati režiser smatra da će za pet godina postojati Evroazijski kontinent koji će ujediniti ljude i učiniti svoje živote boljim, ali samo pod jednim uslovom – ako nema “velikih ratova”.

“Ujedinjenje evroazijskog kontinenta ekonomski – ne mora biti politički – može se desiti na kraju … To će biti neizbežan scenario” , naglasio je on. On je dodao da će Istok i Zapad biti jedinstveniji i da će moći “proizvoditi robu” unutar Evroazije.

Kusturica smatra da je “veštački svet” koji kreiraju mediji i “evropska elita” u procesu “degradiranja”.

“Imamo Nemačku koja je na vrhu ekonomskog uspeha, ali imamo krizu migranata koja se uvozi spolja” , rekao je on, naglašavajući da se ne protivi migraciji kao fenomenu.

“Cela Evropa je podeljena” , rekao je on, ističući da tražioci azila neće ići u Saudijsku Arabiju, “jednu od najbogatijih okruga na svetu”, već u Nemačku.

“Da li se oni (migranti) upravljaju idejom da unište Evropu i izmešaju krv Evrope kako ne bi imali nacionalne države, već da imaju regione u kojima religija i kultura neće biti važni , zapitao se on.

Prema rečima srpskog režisera, svet je trenutno svedok “uništavanja Evrope” . On naglašava da politika elite “proizvodi krizu” na Bliskom istoku, “stvara ratove” što je dovelo do priliva migranata u Evropu.

Oni koji rade na ovoj “degradaciji” samo “započinju ratove i otvaraju vrata haosa”, objašnjava Kusturica.

Evropa trenutno doživljava najgoru izbegličku krizu od Drugog svetskog rata. Broj tražilaca azila u EU je prošle godine dostigao 650.000, prema statističkim podacima Eurostata.

Aplikacije su uglavnom poticale iz Sirije, Nigerije i Avganistana. Nemačka, Italija, Francuska, Grčka, Španija i Velika Britanija učestvuju u većini kod svih kandidata za prvu prijavu boravka, pokazuju podaci.

KOMENTARI3 komentara

 1. Zaharije qSerak says:

  Kada smo 80tih sjedili kod Besima /Miris Dunja/ zajedno sa prof.Momom nisam ni pretpostavljao u koju budalu ćeš se ti okrenut’!Nevjerovatno

  • Velika Metla says:

   Zaharije,vidiš,balijaneru,Kusturica nije kriv što su mu se preci poturčili! On je samo uradio ono šta je bilo do njega,i šta je mogao uraditi(za razliku od tebe),a to je vraćanje tamo odakle su ga njegovi preci odveli,prodajući obraz za večeru! Znam ja da tvoja kutija na ramenima stojeći na dve noge (mada sam ti rekao da su za tvoju kutiju malo dve noge)ne može da shvati ovo šta ja piskaram! Neko proda obraz za večeru,a neko za pasoš! Koliko je tvoj obraz,na kojem sediš,bio skup vidimo!

   • Zoran says:

    Kusturicu - ne vole! On ih podseća na poreklo a to ne mogu da mu oproste!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *