КУТАК ЗА МАЛИШАНЕ У МСУ: Улаз у свет креативних

KUTAK ZA MALIŠANE U MSU: Ulaz u svet kreativnih

30 jula 2018

SVOJ kutak u Muzeju savremene umetnosti ovog vikenda dobiće njegovi najmlađi posetioci – buduća stalna publika, a biće otvoren upravo izložbom radova njihovih vršnjaka. U subotu u podne, u novom prostoru namenjenom mališanima, biće otvorena postavka „Ulaznica za muzej“.

Tokom januara i februara, kada je ispred zdanja na Ušću bilo otvoreno klizalište, njegovi redovni posetioci, deca uzrasta od dve do 13 godina, poklanjali su svoje likovne radove kao zamenu za ulaznicu u Muzej. Tako su dobili mogućnost da se zahvaljujući svojim kreativnim prilozima upoznaju sa umetnčkim delima zastupljenim u postavci „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“, ali i da se sami, nakratko, upuste u umetničko stvaralaštvo.

Sakupljeno je ukupno 148 radova, međutim jedan broj njih je ostao nepotpisan, pa je MSU pozivao mlade stvaraoce na samoj izložbi da intervenišu i potpišu svoj rad. Na otvaranju će svi učesnici čiji su se radovi našli u postavci biti nagrađeni.

Negovanje najmlađe publike i stimulisanje njihove kreativnosti, smatraju u Muzeju, jeste jedan od njihovih prioritetnih ciljeva u radu sa publikom, pa MSU, ovom izložbom i novim kultkom za mališane, teži da postane mesto za učenje kroz zabavu i podsticanje kreativnog razmišljanja i izražavanja:

– Kreativnost i neposrednost izraza najmlađih učvršćuju uverenje da upravo deca čine jezgro buduće publike, ali i uverenje da bi neka od njih, u budućnosti mogla biti i aktivni stvaraoci na našoj umetničkoj sceni – kažu u MSU.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *