КУВА У БАЗИ КОД КОСОВА ПОЉА! Шиптари се припремају за рат?!

KUVA U BAZI KOD KOSOVA POLJA! Šiptari se pripremaju za rat?!

21 marta 2019

Vojne i bezbednosne snage Albanije i lažne države Kosova počele su juče zajedničke vežbe za upad na sever Pokrajine i napad na Srbe!

Vlasti u Tirani i Prištini saopštile su da se u bazi Pomozatin kod Kosova Polja organizuje zajednička obuka za potragu i spasavanje u kojoj učestvuju pripadnici vojske Albanije i tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, ali stručnjaci upozoravaju da se iza svega kriju mnogo opasnije namere.Bezbednosni izvori prenose da je obuka zapravo paravan za uvežbavanje vojne intervencije na sever Kosova. Akcija prema rečima odlično obaveštenih izvora očigledno ima političku podršku iz inostranstva.

– Reč je o brutalnom kršenju Rezolucije 1244 koja kaže da je Kfor jedino moguće vojno prisustvo na Kosovu. Neko iz međunarodne zajednice je očigledno zažmurio i dozvolio vojsci druge države da uđe na teritoriju Kosova pod maskom vežbanja nekakvih akcija spasavanja – navodi izvor iz bezbednosnih službi.

Vest o vežbi je prva objavila albanska ministarka odbrane Olta Džakča. Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je reč o pripremi rata.

– Ovo je jedan od najozbiljnijih udara na regionalnu stabilnost. Ovim žele da poruče da je moguća nasilna akcija vojske Albanije i KBS protiv Srba na severu Pokrajine. Ovo znači i da njihova vojska može da se pojavi skoro na vrhu Kopaonika gde je administrativna linija. Ovo što je uradila Albanija je klasična priprema za rat i to moramo najoštrije osuditi – upozorava Drecun.

Dekan Fakulteta za bezbednost „Edukons“ Miroslav Bjegović ocenjuje da Albancima neće proći pakleni plan za novo etničko čišćenje Srba.

– Mogu jedni i drugi Albanci da vežbaju koliko god hoće, ali ako im je krajnji cilj zauzimanje severa Kosova, bolje da ne troše vreme. Srbija im to nikada neće dozvoliti! Moraju biti svesni da Srbija i njeno rukovodstvo neće dozvoliti nasilno zauzimanje severa Kosova. U tom sukobu Albanci bi sigurni bili poraženi – podvlači Bjegović.

(Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  naci-amerikancima treba rat pod hitno,inače bankrot im ne gine! Nisu mogli nahuškati švabe i "ukrope"da direktno napadnu na Rusiju,pa će sada preko šlihtara glupih da započnu rat,da bi isprovocirali Rusiju! Nisu svesni da će da dobiju takve batine,da će im se obrazi onima koji prežive tresti do Fašistona! Samo polako! Srbi naoružavajte se! Pod hitno!

 2. opet ja says:

  Za to vreme Vučko trabunja o dolasku VW u Srbiju. 1244 je prekršena, Srbija ne mora vise da je se pridržava!!!

 3. samostalan says:

  Slagao vas je Putin, dragi Srbi, sad sledi novi egzodus.

  • rajko says:

   Sva sreća pa imamo tebe da nam otvoriš oči.

 4. Budi Bog s nama says:

  Gledajte to ovako, bezbedonosna vojska Albaije i Amerike na Kosovu su spremne i čekaju da izvrše naređenja iz Vašingtona. Ali naš Vučko je rekao "Njet" i Putin je rekao "Njet" tako da Vašingtona ne želi da prenagli i izgubi poziciju na Kosovu. U stvari, Amerika želi da preuzme Kosovo za sebe ne za Tačija i Hardija, oni uvek gledaju svoj interes. Kada bi albatrosi na Kosovu to znali ljubili bi noge Srbima jer smo ih jedino mi bratski pomagali i napravili od njih građane i dali im naselja i sredstva za život i to već traje vekovima.

 5. dinki says:

  Vaterpolisti,samo bijele kapice ima da vam vire iz vode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *